karadzic-s-daughter-gets-senior-bosnian-serb-job-12-21-2015-1
21 Dec 15 Sonja Karadžić-Jovičević nova potpredsjednica NSRS-a

Kćerka Radovana Karadžića, bivšeg lidera bosanskih Srba kojem se trenutno sudi za ratne zločine, izabrana je za potpredsjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Više
karadžić-traži-istragu-o-zdravlju-pritvorenika-09-29-2015
29 Sep 15 Karadžić traži istragu o zdravlju pritvorenika

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je da Ujedinjene nacije (UN) sprovedu istragu o povećanom broju malignih oboljenja među pritvorenicima Haškog tribunala.

Više
karadžić-operisan-u-holandiji-09-04-2015
07 Sep 15 Karadžić operisan u Holandiji

Bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić, kome će presuda po optužbi za ratne zločine biti izrečena u decembru, imao je uspešnu operaciju kojom mu je uklonjena žučna kesa.

Više
karadžić-zabrinut-za-zdravlje
24 Apr 15 Karadžić zabrinut za zdravlje

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić zatražio je od Haškog tribunala održavanje statusne konferencije u junu, na kojoj bi se razgovaralo u njegovom zdravlju, uslovima pritvora i problemima koje ima u pribavljanju dokaza od Haškog tužilaštva.

Više
tribunal-upozorava-karadžića-zbog-neozbiljnih-zahtjeva
25 Feb 15 Karadžić upozoren zbog "neozbiljnih podnesaka"

Haški tribunal upozorio je bivšeg predsjednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića i njegovog pravnog savjetnika da prestanu slati “neozbiljne podneske koji usporavaju suđenje”.

Više
karadžić-traži-pristup-internetu
29 Jan 15 Karadžić traži pristup internetu u pritvoru

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od Haškog tribunala da mu u pritvoru omogući pristup internetu kako bi nastavio svoju karijeru kao pisac.

Više
karadžić-traži-tajne-diplomatske-dopise
30 Oct 14 Karadžić traži tajne diplomatske dopise

Radovan Karadžić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, zatražio je od Haškog tribunala da se ponovo otvori dokazni postupak Odbrane, kako bi u spis uložio poverljive dopise zapadnih ambasadora, koji će pomoći da dokaže svoju nevinost.

Više
počelo-razmatranje-presude-na-maratonskom-suđenju-karadžiću
08 Oct 14 Počelo razmatranje presude na maratonskom suđenju Karadžiću

Sudije Haškog tribunala na suđenju Radovanu Karadžiću povukle su se da razmotre presudu, nakon što je bivši predsednik Republike Srpske izjavio da mu je "savest čista" i da očekuje oslobađanje.

Više
radovan-karadžić-želio-da-uništi-bošnjake
07 Oct 14 Karadžić "želio da uništi Bošnjake"

Dok se suđenje Karadžiću za ratne zločine bliži kraju, tužilac tvrdi da je bivši predsjednik Republike Srpske organizovao kampanju ubistava i entničkih čiščenja u cilju iskorenjivanja Bošnjaka.

Više
karadžić-nije-znao-ništa-o-masakru-u-srebrnici
02 Oct 14 Karadžić "nije znao ništa" o masakru u Srebrnici

Iznoseći završnu riječ, pravni savjetnik Radovana Karadžića Peter Robinson izjavio je da bivši lider bosanskih Srba nije naredio i nije znao ništa o ubistvima 7,000 Muslimana, te stoga nije kriv za genocid.

Više
karadžić-u-završnoj-riječi-kazao-da-je-nevin
01 Oct 14 Karadžić u završnoj riječi kazao da je nevin

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić počeo je svoju završnu riječ pred sudom u Hagu insistiranjem na tome da on nije odgovoran za planiranje zločina, uključujući genocid.

Više
karadžić-utjecao-na-intenzitet-terora-u-sarajevu
30 Sep 14 Karadžić utjecao na intenzitet terora u Sarajevu

Drugog dana iznošenja završnih rječi na suđenju Radovanu Karadžiću, bivši lider bosanskih Srba optužen je da je predvodio kampanju terora nad građanima tokom opsade Sarajeva.

Više
suđenje-radovanu-karadžiću-ušlo-u-završnu-fazu
29 Sep 14 Suđenje Karadžiću ušlo u završnu fazu

Tužilaštvo je zatražilo doživotnu kaznu zatvora za Radovana Karadžića, pošto je pred Haškim tribunalom počelo iznošenje završnih riječi na suđenju za ratne zločine bivšem lideru bosanskih Srba.

Više
karadžić-optimista-dok-se-suđenje-bliži-kraju
26 Sep 14 Karadžić optimista dok se suđenje bliži kraju

Iznošenje završnih riječi na suđenju Radovanu Karadžiću počinje sledeće nedelje, a pravni savjetnik nekadašnjeg političkog vođe bosanskih Srba vjeruje da će on biti oslobođen ukoliko je riječ o pravom sudu.

Više
radovan-karadžić-traži-novo-suđenje
31 Jul 14 Radovan Karadžić traži novo suđenje

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, kome se sudi za ratne zločine, zatražio je od Haškog tribunala novo suđenje, a kao razlog je naveo nepravedan tretman i greške tužilaštva.

Više

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena