radovan-karadžić-traži-novo-suđenje
31 Jul 14 Radovan Karadžić traži novo suđenje

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, kome se sudi za ratne zločine, zatražio je od Haškog tribunala novo suđenje, a kao razlog je naveo nepravedan tretman i greške tužilaštva.

>>>
ćerka-radovana-karadžića-ulazi-u-politiku
18 Jun 14 Ćerka Radovana Karadžića ulazi u politiku

Sonja Karadžić Jovičević, ćerka bivšeg predsjednika Republike Srpske kome se sudi za ratne zločine, biće kandidat za poslanika na predstojećim izborima.

>>>
tribunal-odbio-nove-svjedoke-protiv-karadžića
26 Mar 14 Tribunal odbio nove svjedoke protiv Karadžića

Sudsko vijeće Haškog tribunala odbilo je prijedlog tužilaštva za pozivanje 14 dodatnih svjedoka, kojim su željeli osporavati navode Odbrane bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

>>>
tribunal-odbio-nove-dokaze-protiv-karadžića
21 Mar 14 Tribunal odbio nove dokaze protiv Karadžića

Sudsko vijeće Haškog tribunala odbilo je zahtjev Tužilaštva za ponovno otvaranje dokaznog postupka protiv Radovana Karadžića, kako bi uvrstilo dokaze o masovnoj grobnici Tomašica, u blizini Prijedora.

>>>
tužilaštvo-predložilo-nove-dokaze-protiv-karadžića
05 Mar 14 Tužilaštvo predložilo nove dokaze protiv Karadžića

U podnesku Sudskom vijeću, tužioci su zatražili da im se dozvoli pozivanje pet svjedoka i uvođenje u sudski spis izvještaja Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) koji se tiču ostataka pronađenih u grobnici Tomašici, u blizini Prijedora.

>>>
karadžić-traži-godinu-za-pripremu-završne-riječi
27 Feb 14 Karadžić traži godinu za pripremu završne riječi

Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić zatražio je pauzu od godinu dana kako bi pripremio završnu riječ na suđenju za genocid i druge zločine pred Haškim tribunalom.

>>>
mladić-odbio-da-svedoči-na-suđenju-karadžiću
28 Jan 14 Mladić odbio da svedoči na suđenju Karadžiću

Bivši komandant bosanskih Srba Ratko Mladić odbio je da svedoči o događajima tokom rata u BiH na suđenju Radovanu Karadžiću, a Haški tribunal je nazvao "đavoljim sudom".

>>>
srpska-policija-kriva-za-masakr-u-srebrenici
24 Jan 14 Beara krivi policiju za masakr u Srebrenici

Bivši pukovnik Vojske Republike Srpske, osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, rekao je na suđenju Radovanu Karadžiću da je srpska policija, a ne vojska, odgovorna za masovna ubistva.

>>>
karadžić-ima-šest-pitanja-za-mladića
23 Jan 14 Karadžić ima šest pitanja za Mladića

Radovan Karadžić će ispitati Ratka Mladića o masakru u Srebrenici, opsadi Sarajeva i etničkom čišćenju, kada bivši komandant bosanskih Srba bude svjedočio sledeće nedelje.

>>>
uskoro-mladić-na-klupi-za-svjedoke
09 Jan 14 Uskoro Mladić na klupi za svjedoke

Radovan Karadžić obavijestio je Ured registrara Haškog tribunala da bi Ratko Mladić trebao započeti svjedočenje u korist Odbrane u utorak, 28. januara.

>>>
vijeće-naložilo-mladiću-da-svjedoči
12 Dec 13 Vijeće naložilo Mladiću da svjedoči

Haški tribunal prihvatio je zahtjev Radovana Karadžića da se Ratku Mladiću uruči nalog koji će ga obavezati da svjedoči u njegovu korist u januaru ove godine.

>>>
drenička-grupa-negirala-krivicu-1
06 Dec 13 “Drenička grupa” negirala krivicu

Suđenje petnaestorici bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) započelo je izjašnjavanjem o krivici optuženih za zlostavljanje civilnih zatvorenika tokom rata.

>>>
samir-hondo-oslobođen-za-zločine-u-čelebićima
22 Nov 13 Samir Hondo oslobođen za zločine u Čelebićima

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je optužbi Samira Hondu za ratne zločine počinjene u logoru Čelebići tokom sukoba u Bosni i Herzegovini.

>>>
karadžić-nije-znao-za-strijeljanja-u-srebrenici
01 Nov 13 Karadžić “nije znao za strijeljanja u Srebrenici”

Nakon dvomjesečne pauze u Tribunalu, protekle sedmice nastavljeno je suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske, na kojem su svjedoci odbrane tvrdili da Radovan Karadžić nije ništa znao o ubistvu muslimanskih zarobljenika iz Srebrenice.

>>>
tužilac-odbacio-tvrdnju-da-del-ponte-nije-poštovala-sud
04 Oct 13 Tužilac odbacio tvrdnju da Del Ponte nije poštivala sud

Tužilaštvo Haškog tribunala odbacilo je danas kao “neosnovanu” tvrdnju Radovana Karadžića da je bivša glavna tužiteljica Carla del Ponte odgovorna za nepoštivanje suda.

>>>

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena