ivanović-izdavao-naređenja-tokom-nemira
20 May 15 Ivanović "izdavao naređenja tokom nemira"

Svedokinja na suđenju Oliveru Ivanoviću izjavila je da je za vreme nemira u Mitrovici 2000. godine optuženog videla u uniformi i sa oružjem i radio vezom.

Više
optuženi-nije-pravio-spisak-hrvata-za-ubistvo
13 May 15 Optuženi "nije pravio spisak Hrvata za ubistvo"

Svedoci odbrane na suđenju petorici hrvatskih Srba, optuženih za ubistvo 16 hrvatskih civila 1991. godine, kažu da jedan od optuženih nije imao nikakvu ulogu u planiranju zločina.

Više
drenička-grupa-traži-oslobađajuću-presudu
12 May 15 Drenička grupa traži oslobađajuću presudu

Advokati bivših pripadnika takozvane Dreničke grupe, optuženih za maltretiranje i ubistvo zatvorenika za vreme rata 1998-1999. godine, rekli su da optuženi treba da budu oslobođeni budući da su izjave svedoka bile kontradikorne.

Više
racković-osuđen-na-12-godina-za-zločine-u-višegradu
11 May 15 Racković osuđen na 12 godina za zločine u Višegradu

Bivši pripadnik Vojske Republike Srpske Vitomir Racković osuđen je na 12 godina zatvora zbog silovanja, nezakonitog hapšenja, ispitivanja i premlaćivanja civila bošnjačke nacionalnosti iz višegradskih sela 1992. godine.

Više
ivanović-predvodio-naoružanu-grupu
11 May 15 Ivanović "predvodio oružanu grupu"

Svedok na suđenju lideru partije Sloboda, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću tvrdi da je video optuženog na čelu grupe naoružanih ljudi 2000. godine, za vreme nemira u Mitrovici.

Više
hrvatski-policajac-osuđen-nakon-23-godine-suđenja
07 May 15 Hrvatski policajac osuđen nakon 23 godine suđenja

Bivši hrvatski policajac Mihajlo Hrastov osuđen je na četiri godine zatvora zbog ubistva 13 nenaoružanih ratnih zarobljenika u Karlovcu, nakon najdužeg sudskog postupka za ratne zločine u Hrvatskoj, koji je trajao 23 godine.

Više
bivši-pripadnik-ovk-oslobođen-za-ratne-zločine
05 May 15 Bivši pripadnik OVK oslobođen za ratne zločine

Mark Kašnjeti, bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, oslobođen je optužbi za ratne zločine nad civilima u Prizrenu u junu 1999. godine, nakon što nije utvrđeno da se on nalazi na navodno inkriminišućoj fotografiji.

Više
osuđen-na-šest-i-po-godina-za-zločine-u-velikoj-kladuši
04 May 15 Osuđen na šest i po godina za zločine u Velikoj Kladuši

Bivši bošnjački vojnik Sakib Dautović osuđen je na šest i po godina zatvora za učešće u zlostavljanju civila na području Velike Kladuše za vrijeme rata.

Više
svjedok-srbi-htjeli-osvetu-zbog-kravice
01 May 15 Svjedok: Srbi htjeli osvetu zbog Kravice

Na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, svjedok Odbrane opisao je napad muslimanskih snaga na selo Kravica kod Bratunca u zimu 1993. godine i zlostavljanje koje je preživio dok je bio u rukama pripadnika Armije BiH (ABiH).

Više
oslobođen-za-zlostavljanje-zatvorenika-u-višegradu
30 Apr 15 Oslobođen za zlostavljanje zatvorenika u Višegradu

Bivši pripadnik Vojske Republike Srpske Goran Popović oslobođen je optužbi za učešeće u zlostavljanju bošnjačkih zatvorenika 1992. godine u Višegradu.

Više
slučaj-drenička-grupa-odbrana-tvrdi-da-svedoci-nisu-kredibilni
29 Apr 15 Slučaj Drenička grupa: Odbrana tvrdi da svedoci nisu kredibilni

Advokati bivših pripadnika takozvane Dreničke grupe Oslobodilačke vojske Kosova, optuženih za maltretiranje zatvorenika za vreme rata, rekli su da su sveodoci tužilaštva dali neubedljive i protivrečne iskaze.

Više
smanjena-kazna-bivšem-pripadniku-snaga-bosanskih-srba
28 Apr 15 Smanjena kazna bivšem pripadniku snaga bosanskih Srba

Bivšem vojniku Miodragu Markoviću, osuđenom za silovanje malodobne ženske osobe za vrijeme rata u Doboju, smanjena je kazna sa sedam na šest godina zatvora.

Više
drenička-grupa-traži-oslobađanje
28 Apr 15 Drenička grupa traži oslobađanje

Advokati odbrane na suđenju bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova, optuženim za maltretiranje zatvorenika tokom rata 1998-1999. godine, rekli su da veruju da će njihovi klijenti biti oslobođeni.

Više
fhp-srbija-treba-da-usvoji-strategiju-za-ratne-zločine
23 Apr 15 FHP: Srbija treba da usvoji strategiju za ratne zločine

Fond za humanitarno pravo predstavio je model stragije za procesuiranje ratnih zločina i pozvao vlasti u Srbiji da što pre donesu zvaničnu strategiju.

Više
pripadnici-dreničke-grupe-nisu-imali-alibi
23 Apr 15 Pripadnici Dreničke grupe "nisu imali alibi"

U završnoj reči na suđenju bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova, optuženim za maltretiranje zatvorenika tokom rata 1998-1999. godine, tužilac Euleksa rekao je da oni nisu imali valjan alibi.

Više

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena