nikolić-i-vučić-osudili-napade-na-dikovića
30 Jan 15 Nikolić i Vučić osudili "napade na Dikovića"

Predsednik i premijer Srbije izjavili su da navodi iz novog izveštaja FHP-a da je načelnik Generalštaba Ljubiša Diković počinio ratne zločine na Kosovu predstavljaju pokušaj da se uništi kredibilitet vojske.

Više
kosovska-opozicija-poziva-na-novi-protest
29 Jan 15 Kosovska opozicija poziva na novi protest

Opozicioni pokret Samoopredeljenje najavio je novi protest u Prištini, nakon što je u sukobima demonstranata i policije ove nedelje povređeno 170 ljudi.

Više
spc-izazvala-nezadovoljstvo-zbog-odlikovanja-šešelja
29 Jan 15 SPC izazvala nezadovoljstvo zbog odlikovanja Šešelja

Srpska pravoslavna crkva naišla je na kritike pošto je lideru radikala Vojislavu Šešelju dodeljen orden Belog anđela, jer je ocenjeno da je to uvreda za žrtve sukoba devedesetih.

Više
hrv-kritikuje-zemlje-balkana-zbog-stanja-ljudskih-prava
29 Jan 15 HRV kritikuje zemlje Balkana zbog stanja ljudskih prava

Vlade zemalja Zapadnog Balkana treba da intenziviraju napore za unapređenje zaštite ljudskih prava u pogledu njihovih evropskih integracija, saopštio je Hjuman rajts voč.

Više
beograd-traži-oslobađanje-ivanovića
28 Jan 15 Beograd traži oslobađanje Ivanovića

Srpska vlada pozvala je Euleks da Oliveru Ivanoviću dozvoli da se brani sa slobode, kako bi se sprečilo dalje narušavanje odnosa između Srba i Albanaca.

Više
kosovski-političari-razmenjuju-optužbe-nakon-protesta
28 Jan 15 Kosovski političari razmenjuju optužbe nakon protesta

Vlada Kosova optužila je opozicione lidere da pokušavaju da nasilno preuzmu vlast, nakon što je u skobima na protestu u Prištini povređeno više od 170 ljudi, dok opozicija za nemire krivi policiju.

Više
suzavac-na-protestu-opozicije-u-prištini
27 Jan 15 Desetine povređenih na protestu u Prištini

Na protestu u Prištini došlo je do žestokih sukoba policije i nekoliko hiljada demonstranata koji traže smenu ministra Aleksandra Jablanovića, koga optužuju da je uvredio albanske žrtve.

Više
bih-završena-istraga-zbog-fotografije-vojnika-i-četnika
26 Jan 15 BiH: Završena istraga zbog fotografije vojnika i četnika

Ministarstvo odbrane saopštilo je da nisu prekršena nikakva pravila kada su pripadnici Oružanih snaga BiH na proslavi Bogojavljenja u Banjaluci bili postrojeni pored ljudi u četničkim uniformama.

Više
kosovska-vlada-odbila-zahteve-demonstranata
26 Jan 15 Kosovska vlada odbila zahteve demonstranata

Vlada Kosova odbila je ultimatum opozicije, koja je tražila smenu ministra Jablanovića i zbog čije izjave je tokom vikenda organizovan veliki protest koji se završio sukobima sa policijom.

Više
sukobi-na-protestima-na-kosovu
26 Jan 15 Sukobi na protestima na Kosovu

Demonstranti su se sukobili sa policijom na protestu u Prištini na kome se u subotu okupilo nekoliko hiljada ljudi, koji su tražili smenu ministra Jablanovića, kao i da Kosovo preuzme punu kontrolu nad kombinatom Trepča.

Više
ambasadorka-sad-ukazuje-na-segregaciju-u-školama-u-bih
22 Jan 15 Ambasadorka SAD ukazuje na segregaciju u školama u BiH

Poziv nove ambasadorke SAD u Bosni i Hercegovini da sva djeca uče zajedno prema istom planu i programu izazvao je različite reakcije, koji odražavaju podjele u zemlji.

Više
bih-istraga-zbog-fotografije-vojske-i-četnika
21 Jan 15 BiH: Istraga zbog fotografije vojske i četnika

Ministarstvo odbrane BiH naredilo je istragu nakon što je na Fejsbuku objavljena fotografija na kojoj su navodno pripadnici Oružanih snaga BiH postrojeni zajedno sa ljudima u četničkim uniformama na proslavi Bogojavljenja.

Više
studenti-traže-smenu-ministra-jablanovića
20 Jan 15 Studenti traže smenu ministra Jablanovića

Oko 500 studenata protestovalo je u Prištini tražeći razrešenje ministra Aleksandra Jablanovića, zato što je uvredio Albance koji su zaustavili srpske vernike na pravoslavni Božić.

Više
hrvatski-evroposlanici-optužili-srbiju-za-nezakonito-suđenje
20 Jan 15 Hrvatski evroposlanici optužili Srbiju za nezakonito suđenje

Hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu zatražili su pomoć od EU u pokušaju da spreče Srbiju da goni optužene za ratne zločine počinjene na teritoriji Hrvatske.

Više
jablanović-se-izvinio-nakon-sukoba-na-protestu
19 Jan 15 Jablanović se izvinio nakon sukoba na protestu

Ministar Aleksandar Jablanović, koga optužuju da je uvredio Albance koji su zaustavili srpske vernike na pravoslavni Božić, rekao je da nije želeo da njegove reči izazovu sukobe.

Više

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena