miloševic-i-podanici-okarakterisali-opozicionog-novinara-kao-izdajnika--07-06-2016
06 Jul 16 Miloševići podanici “okarakterisali opozicionog novinara kao izdajnika“

Tekst u kojem se opozicioni novinar Slavko Ćuruvija naziva “izdajnikom“ koji želi da NATO bombarduje Srbiju naručio je urednik koji je podržavao Miloševićev režim, i to samo nekoliko dana pre nego što je Ćuruvija ubijen, rečeno je na suđenju za njegovo ubistvo.

Više
simatović-se-ponovo-nije-pojavio-na-suđenju-za-ubistvo-ćuruvije-06-08-2016
08 Jun 16 Simatović se ponovo nije pojavio na suđenju za ubistvo Ćuruvije

Bivši visoki zvaničnik Državne bezbednosti Srbije Franko Simatović, koji bi mogao da obelodani ulogu tajne službe u ubistvu opozicijskog novinara Slavka Ćuruvije, izvršenom 1999. godine, ponovo se nije pojavio kao svedok na suđenju.


Više
film-birn-a-nedodirljivi-prikazan-u-prištini-06-03-2016
03 Jun 16 Film BIRN-a “Nedodirljivi“ prikazan u Prištini

Nagrađeni dokumentarni film BIRN-a “Nedodirljivi“, koji istražuje koji su komandanti odgovorni za neke od najbrutalnijih napada tokom rata na Kosovu, prikazan je u Prištini po drugi put.

Više
nedodirljivi-prikazan-u-beogradu-05-16-2016
16 May 16 “Nedodirljivi“ prikazan u Beogradu

Dokumentarni film BIRN-a “Nedodirljivi”, koji istražuje koji su srpski komandanti odgovorni za neke od najbrutalnijih napada tokom rata na Kosovu, prikazan je na festivalu dokumentarnog filma BELDOCS.

Više
apsurdna-izložba-fotografija-hrvata-na-mjesecu-05-10-2016
12 May 16 Apsurdna izložba fotografija Hrvata na Mjesecu

Umjetnici i autori izložbe “Bog i Hrvati” kreirali su niz apsurdnih fotografija kojima na satiričan način ilustriraju nacionalizam i veličanje bivšeg predsjednika Franje Tuđmana.

Više
nedodirljivi-osvojio-filmsku-nagradu-u-sad-05-06-2016
06 May 16 “Nedodirljivi” osvojio filmsku nagradu u SAD

Dokumentarni film BIRN-a “Nedodirljivi”, koji istražuje koji su komandanti odgovorni za neke od najbrutalnijih napada tokom rata na Kosovu, dobitnik je nagrade za najbolji kratki dokumentarni film na Filmskom festivalu Jugoistočne Evrope u Los Anđelesu.

Više
dokumentarni-film-birn-a-nedodirljivi-na-beldocs-u-04-28-2016
05 May 16 Dokumentarni film BIRN-a “Nedodirljivi” na BELDOCS–u

Dokumentarni film BIRN-a “Nedodirljivi”, koji istražuje koji su srpski komandanti odgovorni za neke od najbrutalnijih napada tokom rata na Kosovu, biće prikazan na predstojećem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS.

Više
optuženi-za-ubistvo-ćuruvije-nije-se-ponašao-sumnjivo--04-19-2016
19 Apr 16 Optuženi za ubistvo Ćuruvije „nije se ponašao sumnjivo“

Penzionisani pripadnik Državne bezbednosti (DB) Srbije rekao je da njegov podređeni koji je optužen za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nije bio umešan ni u kakve sumnjive aktivnosti u vreme ubistva izvršenog u aprilu 1999. godine.


Više
optuženi-za-ubistvo-ćuruvije-nije-viđen-u-blizini-mesta-ubistva-04-18-2016
18 Apr 16 Optuženi za ubistvo Ćuruvije "nije viđen" u blizini mesta ubistva

Kolega bivših pripadnika državne bezbednosti Srbije kojima se sudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, negirao je da je video jednog od optuženih na dan ubistva izvršenog u aprilu 1999. godine.

Više
veleposlanica-izraela-kritikovala-hrvatski-film-o-logoru-jasenovac-04-07-2016
07 Apr 16 Veleposlanica Izraela kritikovala hrvatski film o logoru Jasenovac

Veleposlanica Izraela u Zagrebu osudila je kontroverzni hrvatski film o koncentracijskom logoru Jasenovac, koji je vodila profašistička država iz Drugog svjetskog rata, Nezavisna Država Hrvatska (NDH), rekavši da je film uvredljiv za obitelji žrtava.

Više
državna-bezbednost-pojačala-nadzor-nad-ćuruvijom-pre-njegovog-ubistva-03-29-2016
30 Mar 16 Državna bezbednost pojačala nadzor nad Ćuruvijom pre njegovog ubistva

Pripadnicima Državne bezbednosti (DB) koji su pratili opozicijskog novinara Slavka Ćuruviju rečeno je da pojačaju nadzor nekoliko dana pre nego što je on ubijen, rekao je svedok na suđenju za ubistvo ovog novinara.

Više
pripadnici-db-a-nisu-primetili-sumnjiva-lica-pre-ubistva-ćuruvije-03-28-2016
29 Mar 16 Pripadnici DB-a nisu primetili osumnjičene pre ubistva Ćuruvije

Pripadnici Državne bezbednosti (DB) Srbije, koji su pratili novinara Slavka Ćuruviju pre nego što je on ubijen 1999. godine, izjavili su pred sudom u Beogradu da nisu videli osumnjičene za ubistvo dok su ga pratili.

Više
premijera-birn-ovog-filma-nedodirljivi-u-parizu-03-23-2016
23 Mar 16 Premijera BIRN-ovog filma “Nedodirljivi” u Parizu

Dokumentarni film BIRN-a “Nedodirljivi”, o osobama koje su odgovorne za neke od najbrutalnijih zločina tokom rata na Kosovu 1999. godine, imao je svoju francusku premijeru na filmskom festivalu Sarajevo Sur Seine.

Više
rts-povukla-dokumentarac-o-oluji-03-16-2016
16 Mar 16 RTS povukla dokumentarac o Oluji

Srpska nacionalna televizija uklonila je sa svog programa dokumentarac o ratnom zločinu izvršenom 1995. godine tijekom operacije hrvatske vojske Oluja, navodeći kao razlog navodne prijetnje filmskim autorima.

Više
na-četničkom-skupu-napadnuta-ekipa-n1-03-14-2016
14 Mar 16 Na četničkom skupu napadnuta ekipa N1

Pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta napali su televizijsku ekipu tokom obeležavanja 70. godišnjice hapšenja četničkog vođe Dragoslava Draže Mihailovića.

Više

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena