pretres-u-udruženju-veterana-policije-u-goraždu
24 Apr 14 Pretres u udruženju veterana policije u Goraždu

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) izvršila je pretres jedne zgrade u sklopu istrage navodnih ratnih zločina nad Srbima tokom rata devedesetih.

>>>
napredak-u-pregovorima-ne-zavisi-od-slučaja-đinđić
16 Apr 14 Napredak u pregovorima "ne zavisi od slučaja Đinđić"

Otkrivanje pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića doprineće napretku Srbije na putu ka članstvu u EU, ali nije direktan uslov za uspeh pregovora, rekli su u Evropskoj komisiji za BIRN.

>>>
mustač-se-žali-na-odluku-o-izručenju
08 Apr 14 Mustač se žali na odluku o izručenju

Zdravko Mustač, koga Nemačka traži zbog navodne umešanosti u ubistvo povezano sa jugoslovenskom tajnom službom, podneo je žalbu na odluku suda u Varaždinu o njegovom izručenju.

>>>
počuča-priveden-zbog-pretnji-ženama-u-crnom
08 Apr 14 Počuča priveden zbog pretnji Ženama u crnom

Portparolu policije Radomiru Počuči u ponedeljak je određen pritvor do 30 dana zbog pretnji Ženama u crnom, nakon što su one obeležile godišnjicu od ratnih zločina srpskih snaga na Kosovu.

>>>
prevarant-skupljao-pomoć-za-porodice-osuđenika-za-ratne-zločine
02 Apr 14 Prevarant skupljao pomoć za porodice osuđenika za ratne zločine

Prijedorska policija traga za nepoznatom osobom koja se lažno predstavlja i skuplja novčanu pomoć za porodice Dušana Jankovića i drugih osuđenika za ratne zločine iz ovog grada.

>>>
istraga-zbog-pretnji-ženama-u-crnom
31 Mar 14 Istraga zbog pretnji Ženama u crnom

Srpsko tužilaštvo ispitaće portparola policije koji je pozvao huligane da se obračunaju sa Ženama u crnom, nakon što su one obeležile godišnjicu ratnih zločina na Kosovu.

>>>
potrebne-nove-sudnice-zbog-novih-tužilaca
25 Feb 14 Potrebne nove sudnice zbog novih tužilaca

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso izjavila je da će povećanje broja tužilaca pri Državnom tužilaštvu dovesti do problema zbog nedovoljnog broja sudnica.

>>>
većina-haških-osuđenika-već-na-slobodi
14 Feb 14 Većina haških osuđenika već na slobodi

Od 74 osobe koje je Haški tribunal do sada pravosnažno osudio za zločine u bivšoj Jugoslaviji, 49 je već izašlo iz zatvora. Najveći broj ovih lica je na slobodi zahvaljujući prijevremenom puštanju.

>>>
uhapšen-upravnik-logora-u-bih
06 Feb 14 Uhapšen upravnik logora Drmeljevo

Hrvatska policija uhapsila je bivšeg upravnika logora Drmeljevo Ćazima Behrića, koji je živeo u Rijeci, a koga je Bosna tražila zbog ratnih zločina nad zatvorenicima i silovanja.

>>>
srbija-istražuje-nasera-orića-za-zločine-u-srebrenici
29 Jan 14 Srbija istražuje Nasera Orića za zločine u Srebrenici

Srpsko tužilaštvo istražuje bivšeg komandanta Armije BiH Nasera Orića i četiri druga pripadnika za ratne zločine počinjene u mestu Zalazje u opštini Srebrenica tokom 1992. godine.

>>>
arkanovi-sefovi-prazni
27 Jan 14 Arkanovi sefovi prazni

Dva sefa Željka Ražnatovića Arkana, koji su otvoreni zbog sumnje da se u njima nalaze dokazi za ratne zločine, ipak su prazni.

>>>
srpsko-tužilaštvo-otvara-arkanove-sefove
21 Jan 14 Srpsko tužilaštvo otvara Arkanove sefove

Sefove Željka Ražnatovića Arkana srpsko Tužilaštvo za ratne zločine otvoriće u potrazi za dokazima protiv članova njegove paravojne formacije.

>>>
sedmorica-uhapšena-za-zločin-u-kotor-varoši
04 Dec 13 Sedmorica uhapšena za zločin u Kotor-Varoši

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su sedam osoba zbog sumnje da su počinile zločin protiv čovječnosti 1992. na području Kotor-Varoši, u BiH.

>>>
njemačka-će-izručiti-krajinskog-milicajca-hrvatskoj
30 Oct 13 Njemačka će izručiti krajinskog milicajca Hrvatskoj

Poslije uhićenja u Njemačkoj, Ibrahim Knežević, kojega se tereti za zarobljavanje i mučenje hrvatskih civila i zarobljenika u Baranji tijekom Domovinskog rata, bit će deportiran radi suđenja.

>>>
pretres-zatvora-u-mostaru-poslije-ilijaševićevog-bega
28 Oct 13 Pretres zatvora u Mostaru poslije Ilijaševićevog bijega

Pripadnici Federalne uprave policije započeli su pretres Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru u vezi sa bijegom Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina.

>>>

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena