žrtve-rata-u-hrvatskoj-žale-što-je-hadžić-preminuo-prije-presude-07-13-2016
13 Jul 16 Žrtve rata u Hrvatskoj žale što je Hadžić preminuo prije presude

Žrtve rata u Hrvatskoj izrazile su žaljenje što je lider pobunjenih Srba iz Hrvatske Goran Hadžić preminuo prije no što su mogli dočekati njegovu presudu pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ).

Više
preminuo-goran-hadžić-07-13-2016
13 Jul 16 Preminuo Goran Hadžić

Bivši lider pobunjenih Srba iz Hrvatske Goran Hadžić, čije je suđenje za ratne zločine prekinuto zbog zdravstvenih razloga, umro je u Novom Sadu u 57. godini.

Više
goranu-hadžic-u-odloženo-suđenje-na-neodređeno-vreme-04-05-2016
06 Apr 16 Goranu Hadžiću odloženo suđenje na neodređeno vreme

Haški tribunal je doneo odluku da odloži postupak protiv bivšeg lidera Srba u Hrvatskoj Gorana Hadžića na neodređeno vreme, s obzirom da on boluje od raka i suviše je u teškom stanju da bi nastavio suđenje.

Više
hadžić-previše-bolestan-za-nastavak-suđenja
18 Jun 15 Hadžić previše bolestan za nastavak suđenja

Advokati Gorana Hadžića, koji je pušten na privremenu slobodu radi lečenja, zatražili su od Haškog tribunala da okonča ili prekine suđenje, budući da je on veoma bolestan i da neće još dugo živeti.

Više
hadžić-stigao-u-srbiju
16 Apr 15 Hadžić stigao u Srbiju

Nekadašnji lider Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić stigao je u Srbiju, nakon što ga je Haški tribunal pustio na privremenu slobodu radi lečenja.

Više
tribunal-odbio-hadžićev-zahtev
16 Mar 15 Tribunal odbio Hadžićev zahtev

Haški tribunal odbio je zahtev bivšeg lidera Srba u Hrvatskoj Gorana Hadžića, kome se sudi za navodne ratne zločine, a koji je tražio privremeno puštanje na slobodu radi lečenja.

Više
tužilaštvo-traži-da-se-nastavi-suđenje-hadžiću
02 Mar 15 Tužilaštvo traži da se nastavi suđenje Hadžiću

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je da suđenje bivšem lideru hrvatskih Srba Goranu Hadžiću bude nastavljeno uprkos tome što ima rak i možda nije u stanju da prisustvuje suđenju.

Više
odbijen-hadžićev-zahtev-za-privremeno-oslobađanje
26 Feb 15 Odbijen Hadžićev zahtev za privremeno oslobađanje

Haški tribunal je odbio zahtev bivšeg lidera hrvatskih Srba Gorana Hadžića, koji je tražio privremeno oslobađanje radi lečenja u Srbiji.

Više
hadžić-traži-izuzeće-sudskog-psihologa
25 Feb 15 Hadžić traži izuzeće sudskog psihologa

Bivši lider hrvatskih Srba Goran Hadžić, kome se u Hagu sudi za ratne zločine, tvrdi da mu je psiholog u pritvoru rekao da se osloni na veru u boga kako bi mu to dalo snagu.

Više
hadžić-traži-privremeno-oslobađanje
20 Feb 15 Hadžić traži privremeno oslobađanje

Bivši lider hrvatskih Srba Goran Hadžić, kome se sudi za ratne zločine pred sudom u Hagu, tražio je privremeno puštanje na slobodu zbog lečenja u Srbiji.

Više
loše-zdravstveno-stanje-optuženih-odlaže-presude
11 Dec 14 Loše zdravstveno stanje optuženih odlaže presude

Predsednik Haškog tribunala upozorio je da se dugoočekivane presude na suđenjima za ratne zločine Ratku Mladiću, Goranu Hadžiću i Vojislavu Šešelju odlažu zbog njihovog lošeg zdravstvenog stanja.

Više
svedok-srbi-nisu-bili-prepreka-za-povratak-hrvata
25 Sep 14 Svedok: Srbi nisu bili prepreka za povratak Hrvata

Proterani Hrvati slobodno su mogli da se vrate u svoje kuće u oblastima pod kontrolom Srba čak i za vreme rata, rekao je svedok odbrane na suđenju bivšem lideru Srba u Hrvatskoj Goranu Hadžiću.

Više
svedok-hadžić-imao-mali-uticaj-u-krajini
23 Sep 14 Svedok: Hadžić imao mali uticaj u Krajini

Bivši lider Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić nije imao mnogo uticaja nad situacijom za vreme rata u Krajini, rekao je svedok odbrane na suđenju pred Haškim tribunalom.

Više
bivši-ministar-hadžić-nije-kontrolisao-vojsku
12 Sep 14 Bivši ministar: Hadžić nije kontrolisao vojsku

Nepriznata srpska vlada u Hrvatskoj nije imala vlast nad vojnim akcijama JNA i Teritorijalnom odbranom, rekao je bivši ministar na suđenju Goranu Hadžiću.

Više
šešelj-hrvatska-predložila-razmenu-stanovništva
10 Sep 14 Šešelj: Hrvatska predložila razmenu stanovništva

Hrvatski predsednik Franjo Tuđman, a ne srpski političari, predložio je da Hrvatska i Srbija razmene deo stanovništva, rekao je Vojislav Šešelj pred Haškim tribunalom.

Više

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena