hrvatski-branitelji-predali-zahteve-parlamentu
30 Oct 14 Hrvatski branitelji predali zahteve parlamentu

Branitelji, koji protestuju već drugu nedelju, svoj zahtev za smenu ministra branitelja Predraga Matića predali su hrvatskom saboru.

>>>
karadžić-traži-tajne-diplomatske-dopise
30 Oct 14 Karadžić traži tajne diplomatske dopise

Radovan Karadžić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, zatražio je od Haškog tribunala da se ponovo otvori dokazni postupak Odbrane, kako bi u spis uložio poverljive dopise zapadnih ambasadora, koji će pomoći da dokaže svoju nevinost.

>>>
euleks-istražuje-navode-o-korupciji
30 Oct 14 Euleks istražuje navode o korupciji

Šef Misija Euleksa odbacio je optužbe tužiteljke Marije Bamie o tome da je Misija ignorisala njene navode o korupciji, i naglasio je da istražuju navodni slučaj primanja mita.

>>>
krst-iznad-sarajeva-će-biti-uklonjen
30 Oct 14 Krst iznad Sarajeva će biti uklonjen

Krst postavljen na brdu iznad Sarajeva u čast srpskim žrtvama iz rata devedesetih biće uklonjen, nakon oštrih reakcija bošnjačkih udruženja žrtava.

>>>
uskoro-presuda-za-zlostavljanje-zatvorenika-u-kladnju
30 Oct 14 Uskoro presuda za zlostavljanje zatvorenika u Kladnju

Na suđenju bivšem policajcu rezervnog sastava Harizu Habiboviću, optuženom za zlostavljanje srpskih zatvorenika 1992. godine u mjestu Stupari kod Kladnja, uskoro će biti izrečena presuda.

>>>
svjedok-propaganda-o-umiranju-od-gladi
30 Oct 14 Svjedok: Propaganda o umiranju od gladi

Svjedok Odbrane na suđenju Ratku Mladiću izjavio je da su Bošnjaci lagali o umiranju od gladi za vrijeme rata kako bi dobili međunarodnu podršku.

>>>
milanović-odbio-zahteve-branitelja
29 Oct 14 Milanović odbio zahteve branitelja

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da neće prihvatiti "ultimatume“ branitelja koji protestuju već 10 dana i traže ostavku ministara branitelja.

>>>
euleks-optužen-za-tolerisanje-korupcije
29 Oct 14 Euleks optužen za tolerisanje korupcije

Specijalna tužileljka Euleksa, koja je optužila sudiju da je uzeo mito kako bi oslobodio osumnjičene, rekla je za BIRN da je progovorila za medije, jer Euleks nije istražio njene tvrdnje o korupciji.

>>>
tužiteljka-tvrdi-da-u-euleksu-ima-korupcije
29 Oct 14 Tužiteljka tvrdi da u Euleksu ima korupcije

Specijalna tužiteljka Euleksa izjavila je da je visoki zvaničnik Euleksa uzimao mito kako bi oslobodio osumnjičene, koji se terete za teške zločine.

>>>
humanitarni-konvoji-pomagali-bošnjacima
29 Oct 14 Humanitarni konvoji "pomagali Bošnjacima"

Svjedok odbrane na suđenju Ratku Mladiću rekao je da su humanitarnim konvojima tokom rata dovoženi municija i hrana za Armiju BiH, te da su neki od međunarodnih vojnih posmatrača vršili izviđanje položaja srpskih snaga.

>>>
dvojica-bosanskih-srba-osuđena-za-masakr-u-višegradu
29 Oct 14 Dvojica bosanskih Srba osuđena za masakr u Višegradu

Bivši pripadnici rezervnog sastava policije Predrag Milisavljević i Miloš Pantelić osuđeni su na po 20 godina zatvora za ubistvo 48 bošnjačkih civila s područja Višegrada 1992. godine.

>>>
počelo-suđenje-za-ratne-zločine-u-trnovu
28 Oct 14 Počelo suđenje za ratne zločine u Trnovu

Trojica bivših vojnika optuženi su za učešće u ubistvima, hapšenjima, zatvaranju Srba i paljenju njihovih kuća u selima na području Trnova blizu Sarajeva 1992. godine.

>>>
hrvatski-branitelj-pokušao-samoubistvo-na-protestu
28 Oct 14 Hrvatski branitelj pokušao samoubistvo na protestu

Jedan od bivših hrvatkih vojnika zapalio se ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, što je drugi incident na protestu veterana, pošto je prošle nedelje umrla jedna braniteljka.

>>>
bih-proglasila-2014-godinom-nestalih-osoba
28 Oct 14 BiH proglasila 2014. "godinom nestalih osoba"

Bosna i Hercegovina je proglasila 2014. "godinom nestalih osoba“, obećavši intenziviranje potrage za preostalih 8,000 ljudi koji se i dalje vode kao nestali nakon sukoba devedesetih.

>>>
svjedok-kovačević-mi-je-ubio-oca
27 Oct 14 Svjedok: Kovačević mi je ubio oca

Na suđenju bivšem pripadniku vojske Republike Srpske Petru Kovačeviću, svjedok tužilaštva ispričala kako je od komšija saznala da joj je optuženi ubio oca 1992. godine blizu Višegrada.

>>>

Dnevni bilten

* obavezna polja
Balkanska tranziciona pravda: dnevni bilten
Format biltena