премиера-на-филмот-на-бирн-во-поделениот-град-митровица-во-косово

Премиера на филмот на БИРН во поделениот град Митровица во Косово

Проекцијата на документарниот филм на БИРН, “Мнозинството почнува тука“, во Митровица, беше проследен со дебата за начините на кои транзициската правда може да одговори на неправдите на военото минато.

Учесници

Екипа

За филмот

Филмот го следи патувањето на група млади луѓе низ поранешна Југославија, на кое тие стануваат сведоци на наследството од конфликтите во деведесетите години.