trafikantët-e-organeve-në-kosovë-apelojnë-kundër-dënimeve-11-05-2015
05 Nov 15 Trafikantët e organeve në Kosovë apelojnë kundër dënimeve

Pesë burra që u shpallën fajtorë për pjesëmarrje në një rrjet të paligjshëm shitje veshkash në një klinikë në Prishtinë i thanë gjykatësit të Gjykatës së Apelit se ata janë të pafajshëm dhe se gjyqi i tyre ishte plot gabime.

Më shumë
ish-luftëtari-i-uçk-së-ndalohet-për-krime-në-shqipëri-10-08-2015
08 Oct 15 Ish-luftëtari i UÇK-së ndalohet për krime në Shqipëri

Gjykata në Kosovë ka urdhëruar mbajtjen për një muaj në paraburgim të ish-udhëheqësit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Xhemshit Krasniqi, i dyshuar për krime lufte në Shqipëri.

Më shumë
kosova-shtyn-votimin-për-gjykatën-speciale
29 May 15 Kosova shtyn votimin për Gjykatën Speciale

Parlamenti i Kosovës shtyu votimin e amendamenteve kushtetuese, qëllimi i të cilëve ishte mundësimi i formimit të një gjykate speciale për krimet e kohës së luftës nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës.

Më shumë
serbët-e-kosovës-plani-i-presidentit-shpresa-jonë-e-fundit
05 May 15 Serbët e Kosovës: Plani i presidentit ‘shpresa jonë e fundit’

Serbët e Kosovës shpresojnë që “platforma re re e Kosovës” e presidentit Tomislav Nikoliç më në fund do të adresojë problemet e serbëve që u rrëmbyen ose zhdukën gjatë dhe pas luftës.

Më shumë
presidentja-e-kosovës-nxit-marrjen-e-masave-për-gjykatën-speciale
09 Jan 15 Gjykata e re në Kosovë mbetet ende e paqartë

Parlamenti i Kosovës do të miratojë legjislacionin për ngritjen e një gjykate të re të mbështetur nga BE-ja, e cila do të gjykojë krimet e luftës, por detajet e sakta rreth natyrës së gjykatës janë ende të panjohura.

Më shumë
gjykata-e-re-në-kosovë-mbetet-ende-e-paqartë
09 Jan 15 Gjykata e re në Kosovë mbetet ende e paqartë

Parlamenti i Kosovës do të miratojë legjislacionin për ngritjen e një gjykate të re të mbështetur nga BE-ja, e cila do të gjykojë krimet e luftës, por detajet e sakta rreth natyrës së gjykatës janë ende të panjohura.

Më shumë
bashkimi-europian-emëron-kryeprokurorin-e-ri-të-tribunalit-të-kosovës
11 Dec 14 Bashkimi Europian emëron kryeprokurorin e ri të Tribunalit të Kosovës

Avokati amerikan David Schwendiman do të jetë kryeprokurori i ri i gjykatës së veçantë për krime lufte që pritet të hetojë figura të larta të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ka mësuar BIRN.

Më shumë
kriza-politike-në-kosovë-vonon-gjykatën-e-re-të-krimeve-të-luftës
01 Oct 14 Kriza Politike në Kosovë Vonon Gjykatën e Re të Krimeve të Luftës

Teksa Kosova mbetet pa qeveri, gjykata e re speciale që do të gjykojë krimet të luftës së të dyshuarve të UÇK-së nuk mund të fillojë nga puna në janar siç ishte parashikuar, mësoi BIRN.

Më shumë
hollanda-kërkon-për-mjekun-e-akuzuar-për-trafik-organesh-në-kosovë
04 Sep 14 Hollanda kërkon për mjekun e akuzuar për trafik organesh në Kosovë

Policia e Hollandës po kërkon të arrestojë mjekun Yusuf Sonmez, të akuzuar nga prokurorët e BE-së në Kosovë për krim të organizuar dhe trafik njerëzish nga një klinikë në Prishtinë ku u krye tregti organesh.

Më shumë
serbia-gjen-mjekun-e-akuzuar-për-trafik-organesh
02 Sep 14 Serbia gjen mjekun e akuzuar për trafik organesh

Autoritetet e Serbisë thonë se kanë gjetur vendndodhjen e Yusuf Sonmez – të cilin misioni i sundimit të ligjit të BE-së në Kosogë, EULEX, e ka akuzuar për trafikim qeniesh njerëzore dhe krim të organizuar – në Amsterdam.

Më shumë
veteranët-e-luftës-dënojnë-raportin-e-be-së-për-krimet-në-kosovë
30 Jul 14 Veteranët e luftës dënojnë raportin e BE-së për krimet në Kosovë

Shoqata e Veteranëve të Luftës në Kosovë thane se raporti i BE-së i cili thotë se zyrtarët e lartë të UÇK-së do të ndiqen për krime kundër njerëzimit është ‘qesharak’.

Më shumë
këshilli-i-evropës-përshëndet-ndriçimin-e-rasteve-të-trafikimit-të-organeve-në-kosovë
30 Jul 14 Këshilli i Evropës përshëndet ndriçimin e rasteve të trafikimit të organeve në Kosovë

Organi evropian për të drejta ka mirëpritur raportin e BE-së që akuzon zyrtarët e lartë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për krime e pas luftës dhe deklaron se ka indikatorë bindës lidhur me trafikim organesh nga ana e ish luftëtarëve.

Më shumë
serbia-mirëpret-raportin-e-be-së-për-krimet-në-kosovë
29 Jul 14 Serbia mirëpret raportin e BE-së për krimet në Kosovë

Qeveria e Serbisë ka mirëpritur njoftimin e task forces së BE-së për aktakuzat lidhur me pretendimet për krimet e kryera nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës ndaj serbëve, por thanë se drejtësia bie në vend vetëm kur kryesit e këtyre krimeve të jenë dënuar.

Më shumë
ndjekjet-më-të-fundit-ligjore-në-kosovë-ofrojnë-drejtësi-për-serbët-e-rrëmbyer
29 Jul 14 Ndjekjet më të fundit ligjore në Kosovë ‘ofrojnë drejtësi për serbët e rrëmbyer’

Task Forca e BE-së lajmëron se ndjekjet e zyrtarëve të lartë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për krime kundër njerëzimit të kryera pas luftës 1999 do të mund t’i jepnin fund pandëshkueshmërisë, thonë grupi ndërkombëtar për të drejtat e njeriut Amnesty International

Më shumë
guerilët-e-lartë-të-kosovës-përballen-me-rastet-e-krimit-kundër-njerëzimit
29 Jul 14 Ish-luftëtarë të nivelit të lartë të Kosovës përballen me rastet e krimit kundër njerëzimit

Një raport i BE-së paraqet se zyrtarët më të lartë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës do të ndiqen për krimet kundër njerëzimit duke përfshirë edhe raste për vrasje dhe rrëmbime, mirëpo ende nuk ka pasur prova të mjaftueshme për aktakuzë për trafikim të organeve.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit