thirrje-ish-liderëve-jugosllavë-të-mbështesin-komisionin-e-së-vërtetës-09-22-2017
22 Sep 17 Thirrje ish-liderëve jugosllavë të mbështesin komisionin e së vërtetës

Presidentëve të të gjitha vendeve ish-jugosllave u është bërë thirrje të nënshkruajnë një marrëveshje që komisioni rajonal RECOM të përcaktojë faktet për krimet e luftës dhe shkeljet e tjera të të drejtave të njeriut midis vitit 1991 dhe 2001.

Më shumë
ushtria-jugosllave-armatosi-forcat-serbe-në-kroaci--09-20-2017
20 Sep 17 Ushtria Jugosllave ‘armatosi forcat serbe në Kroaci’

Mbrojtja e ish-kreut të sigurimit të shtetit në Serbi Jovica Stanisiç tha në Hagë se forcat serbe në zonën e Baranjës të Kroacisë në vitin 1991 kontrolloheshin nga Ushtria Popullore Jugosllave, jo nga sigurimi i shtetit.

Më shumë
shesheli-refuzon-paralajmërimin-nga-gjykata-e-hagës-09-20-2017
20 Sep 17 Shesheli refuzon paralajmërimin nga Gjykata e Hagës

Politikani nacionalist serb Vojisllav Shesheli hodhi poshtë paralajmërimin e Gjykatës së Hagës se ajo do t’i caktojë atij një avokat mbrojtës, dëshiron apo jo ai, nëse ai nuk paraqitet për seancat e tij të apelit.

Më shumë
beretat-e-kuqe-të-serbisë-akuzohen-për-krime-në-kroaci-09-19-2017
19 Sep 17 ‘Beretat e Kuqe’ të Serbisë akuzohen për krime në Kroaci

Një dëshmitar tha në rigjykimin e ish-kreut të sigurimit serb të shtetit Jovica Stanisiç dhe Franko Simatoviç se njësia Beretat e Kuqe, që dyshohet se kontrollohej nga të pandehurit, kreu krime kundër civilëve jo-serbë në Kroaci.

Më shumë
shesheli-tall-gjykatën-e-hagës-në-një-program-televiziv-09-18-2017
18 Sep 17 Shesheli tall Gjykatën e Hagës në një program televiziv

Pasi politikani nacionalist serb Vojisllav Shesheli talli Gjykatën e Hagës duke u hequr si gjyqtar në një program televiziv, kjo e fundit nxori një paralajmërim të ri për seancat e tij të ardhshme të apelit.

Më shumë
filmi-serb-mbi-kosovën-shkakton-tensione-të-reja-09-18-2017
18 Sep 17 Filmi serb mbi Kosovën shkakton tensione të reja

Zyra e kryeministrit të Kosovës e ka dënuar si ofendues një film dokumentar serb që sulmon kërkesën e Prishtinës për t’iu bashkuar organit kulturor të Kombeve të Bashkuara UNESCO-s.

Më shumë
spitalet-ushtarake-serbe-pengojnë-gjyqet-e-krimeve-të-luftës--09-15-2017
15 Sep 17 Spitalet ushtarake serbe ‘pengojnë gjyqet e krimeve të luftës’

Qendra për të Drejtën Humanitare akuzoi dy spitale që drejtohen nga ushtria se po vonojnë gjyqet e krimeve të luftës duke certifikuar se të pandehurit s’mund të marrin pjesë në seancat dëgjimore për shkak të problemeve shëndetësore.

Më shumë
kreu-i-sigurimit-serb-të-shtetit-mohon-të-ketë-qenë-shefi-i-arkanit-09-14-2017
14 Sep 17 Kreu i sigurimit serb të shtetit mohon të ketë qenë shefi i Arkanit

Avokati i ish-kreut të sigurimit serb të shtetit, Jovica Stanisiç, tha në Gjykatën e OKB-së se pretendimi i një dëshmitari se kreu i sigurimit ishte shefi i Arkanit gjatë luftës nuk ishte i vërtetë.

Më shumë
kreu-i-sigurimit-serb-të-shtetit-ishte-shefi-i-arkanit--09-13-2017
13 Sep 17 Kreu i sigurimit serb të shtetit ‘ishte shefi i Arkanit’

Një dëshmitar i prokurorisë tha në rigjykimin e kreut të sigurimit serb të shtetit Jovica Stanisiç dhe zëvendësit të tij në Hagë se lideri famëkeq ushtarak Zeljko Raznatoviç, i njohur ndryshe si Arkani, tha se Stanisiçi ishte shefi i tij.

Më shumë
sigurimi-serb-kontrollonte-luftëtarët-serbë-në-kroaci--09-12-2017
12 Sep 17 Sigurimi serb ‘kontrollonte luftëtarët serbë në Kroaci’

Një dëshmitar i prokurorisë tha në gjyqin e Jovica Stanisiç dhe Franko Simatoviç në Hagë se Sigurimi i Shtetit në Serbi krijoi, kontrolloi dhe armatosi forcat serbe që zhvilluan luftën në Kroaci.

Më shumë
serbia-kërkon-ende-arrestimin-e-kryeministrit-haradinaj-09-11-2017
12 Sep 17 Serbia kërkon ende arrestimin e kryeministrit Haradinaj

Edhe pse Ramush Haradinaj është bërë kryeministër i Kosovës, urdhri që Serbia lëshoi për arrestimin e tij për krime lufte do të mbetet në fuqi, gjë që mund t’i shkaktojë atij probleme me udhëtimet.

Më shumë
shtyhet-përsëri-gjyqi-i-gjeneralit-serb-për-masakrën-e-tuzlës-09-08-2017
08 Sep 17 Shtyhet përsëri gjyqi i gjeneralit serb për masakrën e Tuzlës

Një seancë dëgjimore në Beograd e ish-gjeneralit serb të Bosnjës Novak Djukiç, i akuzuar se ka urdhëruar një artileri të bombardojë Tuzlën në Bosnjës, u shty përsëri sepse ai është shtruar në spital.

Më shumë
ideja-që-haradinaj-mund-të-qeverisë-kosovën-ndan-serbinë-09-08-2017
08 Sep 17 Ideja që Haradinaj mund të qeverisë Kosovën ndan Serbinë

Vendimi i partisë kryesore serbe në Kosovë për të mbështetur zgjedhjen e një kryetari të ri parlamenti – gjë e cila me shumë gjasa do të çojë në zgjedhjen e ish-liderit guerilas Ramush Haradinaj kryeministër të ri të Kosovës – ka tronditur disa në Serbi.

Më shumë
okb-duhet-të-kompensojnë-të-gjithë-viktimat-e-helmimit-nga-plumbi-në-kosovë--09-07-2017
07 Sep 17 OKB ‘duhet të kompensojnë të gjithë viktimat e helmimit nga plumbi në Kosovë’

Dështimi i Kombeve të Bashkuara për të kompensuar viktimat e helmimit nga plumbi në kampet e drejtuara nga Kombet e Bashkuara për personat e zhvendosur nga lufta në Kosovë, i la familjet duke u munduar për t’u kujdesur për të afërmit e tyre të sëmurë, thotë një raport i Human Rights Watch.

Më shumë
ratko-mlladiç-kërkon-ndihmën-e-serbisë-për-lirimin-e-përkohshëm-09-06-2017
06 Sep 17 Ratko Mlladiç kërkon ndihmën e Serbisë për lirimin e përkohshëm

Ekipi mbrojtës i ish-kreut ushtarak serb të Bosnjës Ratko Mlladiç i kërkoi autoriteteve të Beogradit të japin garanci se ai do të rikthehet në Gjykatën e Hagës, nëse lirohet përkohësisht për të marrë trajtim mjekësor në Serbi.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit