mbrojtja-ratko-mlladiç-s-urdhëroi-kurrë-masakrat-e-srebrenicës--12-09-2016
09 Dec 16 Mbrojtja: “Ratko Mlladiç ‘s’urdhëroi kurrë masakrat e Srebrenicës’

Në argumentet mbyllëse në gjyqin e Ratko Mlladiç, avokatët e ish-komandanti ushtarak serb të Bosnjës thanë se ai nuk urdhëroi kurrë vrasjet masive në Srebrenicë dhe çështja kundër tij ka qenë sistematikisht e njëanshme.

Më shumë
prokurorët-mlladiç-terrorizoi-sarajevën-gjatë-rrethimit--12-07-2016
07 Dec 16 Prokurorët: Mlladiç ‘terrorizoi Sarajevën gjatë rrethimit’

Ndërsa deklaratat mbyllëse vazhduan në gjyqin e Ratko Mlladiç, prokurorët thanë se gjyqi kishte vërtetuar se forcat e ish-kreut ushtarak serb të Bosnjës terrorizuan Sarajevën me një fushatë bombardimesh dhe sulmesh me snajper.

Më shumë
prokurorët-e-okb-së-kërkojnë-burgim-të-përjetshëm-për-ratko-mlladiçin-12-07-2016
07 Dec 16 Prokurorët e OKB-së kërkojnë burgim të përjetshëm për Ratko Mlladiçin

Prokurorët në Gjykatën Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë i bënë thirrje gjyqtarëve në gjykatën e OKB-së ta dënojnë me burgim të përjetshëm ish-komandantin ushtarak Ratko Mlladiç për gjenocid dhe krime të tjera lufte.

Më shumë
ratko-mlladiç-vlerësoi-spastrimin-etnik-thotë-prokuroria-12-06-2016
06 Dec 16 Ratko Mlladiç “vlerësoi spastrimin etnik”, thotë prokuroria

Ditën e dytë të deklaratave mbyllëse në gjyqin e Ratko Mlladiç, prokuroria tha se ish-shefi ushtarak serb i Bosnjës vlerësoi dhe ngriti në detyrë pficerët e përfshirë në spastrim etnik dhe vrasje.

Më shumë
prokurorët-e-okb-së-mlladiç-ishte-një-figurë-kryesore-në-mizoritë-e-bosnjës-12-05-2016
05 Dec 16 Prokurorët e OKB-së: Mlladiç ishte një figurë kryesore në mizoritë e Bosnjës

Në ditën e parë të deklaratave mbyllëse në gjyqin e Ratko Mlladiç, prokurorët thanë se ish-komandanti serb i Bosnjës luajti një rol tepër të rëndësishëm në një plan brutal “për të spastruar zonat e Bosnjës nga jo-serbët”.

Më shumë
fillojnë-deklaratat-mbyllëse-në-gjyqin-e-ratko-mlladiç-12-02-2016
05 Dec 16 Fillojnë deklaratat mbyllëse në gjyqin e Ratko Mlladiç

Deklaratat mbyllëse po fillojnë në çështjen kundër ish-shefit ushtarak të Ushtrisë Serbe të Bosnjës, Ratko Mlladiç, ndërsa gjyqi i tij prej katër vitesh e gjysmë për gjenocid dhe krime lufte vjen më pranë përfundimit të tij.

Më shumë
gjyqi-i-mlladiçit-deklaratat-mbyllëse-fillojnë-javën-që-vjen-11-30-2016
30 Nov 16 Gjyqi i Mlladiçit: Deklaratat mbyllëse fillojnë javën që vjen

Prokuroria në gjyqin për gjenocid dhe krime lufte të ish-kreut ushtarak serb të Bosnjës Ratko Mlladiç do të fillojë deklaratat e saj mbyllëse në Gjykatën e Hagës më 5 dhjetor.

Më shumë
gjyqi-i-mlladiç-gjykata-refuzon-të-marrë-në-konsideratë-pretendimet-për-njëanshmëri-09-15-2016
15 Sep 16 Gjyqi i Mlladiç: Gjykata refuzon të marrë në konsideratë pretendimet për njëanshmëri

Gjykata e Hagës nuk pranoi të marrë në konsideratë një mocion të paraqitur nga mbrojtja e ish-shefit ushtarak serb të Bosnjës, e cila kërkon që gjyqi të ndalojë sepse gjykata ka qenë sistematikisht e njëanshme.

Më shumë
ratko-mladic-kërkon-ndalimin-e-gjyqit-të-njëanshëm--07-20-2016
20 Jul 16 Ratko Mladic kërkon ndalimin e gjyqit 'të njëanshëm'

Avokatët e ish komandantit të ushtrisë të serbëve të Bosnjës Ratko Mladic kanë kërkuar që gjyqi i tij të ndërpritet dhe dy gjykatës të përjashtohen nga trupi gjykues për shkak të 'anësisë sistematike' të gjykatës së OKB-së në Hagë.

Ratko Mladic kërkon ndalimin e gjyqit 'të njëanshëm'

Më shumë
prokurorët-e-mlladiç-testojnë-pretendimet-e-dëshmitarit-për-markalen-06-16-2016
16 Jun 16 Prokurorët e Mlladiç testojnë pretendimet e dëshmitarit për Markalen

Në gjyqin e Ratko Mlladiç, prokurorët iu kundërpërgjigjën pretendimit të dëshmitarit të mbrojtjes Andrei Demurenko se Ushtria Serbe e Bosnjës nuk mund të ketë qëlluar predhën që vrau me dhjetëra njerëz në tregun Markale në 1995.

Më shumë
fillojnë-dëshmitë-dëshmitarët-e-fundit-në-gjyqin-e-mlladiçit-06-13-2016
13 Jun 16 Fillojnë dëshmitë dëshmitarët e fundit në gjyqin e Mlladiçit

Gjyqi i Ratko Mlladiç para Gjykatës së Hagës vazhdon pas një shkëputje që zgjati më shumë se një muaj për shkak të vështirësive të mbrojtjes për të sjellë dëshmitarët në gjykatë.

Më shumë
serbia-liron-10-vetë-nga-akuzat-për-fshehjen-e-ratko-mlladiçit-05-18-2016
18 May 16 Serbia liron 10 vetë nga akuzat për fshehjen e Ratko Mlladiçit

Një gjykatë serbe liroi 10 persona nga akuzat se kanë ndihmuar ish-komandantin ushtarak serb të Bosnjës Ratko Mlladiç që t'i shpëtojë arrestimit, ndërkohë që ishte në arrati nga akuzat për krime lufte në vitet 2000.

Më shumë
dëshmitarja-e-mlladiçit-kundërshton-raportin-e-zhvarrosjes-në-varrin-masiv-04-26-2016
26 Apr 16 Dëshmitarja e Mlladiçit kundërshton raportin e zhvarrosjes në varrin masiv

Duke dëshmuar në emër të ish-shefit ushtarak serb të Bosnjës Ratko Mlladiç, një dëshmitare eksperte e vuri në dyshim faktin nëse trupat e zhvarrosur nga një varr masiv në minierën Tomasica afër Prijedorit u ekzekutuan nga forcat serbe.

Më shumë
inteligjenca-britanike-nuk-premtoi-kurrsesi-të-ndihmonte-në-lirimin-e-mlladiçit-04-25-2016
25 Apr 16 Inteligjenca britanike “nuk premtoi kurrsesi” të ndihmonte në lirimin e Mlladiçit

Një dëshmitar i mbrojtjes i tha Gjykatës së Hagës se ai u përpoq të bindte Ratko Mlladiçin të dorëzohej në 1995, por mohoi ta kishte siguruar shefin e ushtrisë serbe të Bosnjës se inteligjenca britanike do ta ndihmonte t’i shpëtonte ndjekjes penale.

Më shumë
dëshmitari-i-mlladiçit-konteston-shkakun-e-vdekjes-së-viktimave-të-srebrenicës-04-20-2016
20 Apr 16 Dëshmitari i Mlladiçit konteston shkakun e vdekjes së viktimave të Srebrenicës

Duke dëshmuar në mbrojtje të ish-shefit ushtarak serb të Bosnjës, Ratko Mlladiç, në Gjykatën e Hagës, një patolog u shpreh se viktimat boshnjake të zhvarrosura nga varret masive jo domosdoshmërish ishin qëlluar në kokë.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit