karaxhiç-kërkon-skype-në-njësinë-e-paraburgimit-në-hagë-06-13-2017
13 Jun 17 Karaxhiç kërkon “Skype” në njësinë e paraburgimit në Hagë

Ish-lideri politik serb i Bosnjës Radovan Karaxhiç i ka kërkuar Gjykatës së Hagës të instalojë Skype që ai të mund të komunikojë me familjen e tij gjatë kohës që ai është në njësinë e paraburgimit të gjykatës së OKB-së.

Më shumë
radovan-karaxhiç-rikujton-shmangien-e-arrestimit-të-tij-në-beograd-05-04-2017
04 May 17 Radovan Karaxhiç rikujton si shmangu arrestimin në Beograd

Ish-presidenti serb i Bosnjës Radovan Karaxhiç, i cili po pret apelin kundër dënimit të tij për gjenocid dhe krime të tjera lufte, tregoi për një gazetë serbe se si maskohej ai gjatë kohës që ishte në arrati.

Më shumë
karaxhiçi-kundërshton-apelin-e-prokurorisë-për-dënim-më-të-ashpër-03-16-2017
16 Mar 17 Karaxhiçi kundërshton apelin e prokurorisë për dënim më të ashpër

Radovan Karaxhiç i kërkoi gjykatës së OKB-së të refuzojë një apel të prokurorisë për të rritur dënimin e tij me burgim të përjetshëm dhe për ta shpallur atë fajtor për gjenocid në shtatë komuna të tjera boshnjake në vitin 1992.

Më shumë
gjykata-e-hagës-refuzon-pretendimet-e-karaxhiçit-për-kancer-02-01-2017
01 Feb 17 Gjykata e Hagës refuzon pretendimet e Karaxhiçit për kancer

Një raport mjekësor refuzoi pretendimet e ish-liderit serb të Bosnjës, Radovan Karaxhiç, se kishte rritje anormale të rasteve të kancerit midis të pandehurve për krime lufte që mbahen në qendrën e paraburgimit të gjykatës së OKB-së.

Më shumë
intervista-e-radovan-karaxhiçit-zemëron-të-mbijetuarit-e-srebrenicës-12-15-2016
16 Dec 16 Intervista e Radovan Karaxhiçit zemëron të mbijetuarit e Srebrenicës

Pretendimi i ish-presidentit serb të Bosnjës Radovan Karaxhiç në një intervistë se viktimat e masakrave të Srebrenicës ishin të burgosur lufte, jo civilë, është dënuar nga të mbijetuarit.

Më shumë
radovan-karaxhiç-apelon-ndaj-vendimit-për-dënimin-e-tij-12-05-2016
05 Dec 16 Radovan Karaxhiç apelon ndaj vendimit për dënimin e tij

Ish-presidenti serb i Bosnjës Radovan Karaxhiç ka apeluar, duke sfiduar vendimin e Gjykatës së Hagës që e dënon atë me 40 vjet burg për gjenocid dhe krime kundër njerëzimit.

Më shumë
haga-heton-pretendimet-e-karaxhiçit-për-kancer-11-16-2016
16 Nov 16 Haga heton akuzat e Karaxhiçit për kancer

Gjykata e Hagës ka nisur një hetim mjekësor pasi i pandehuri për krime lufte Radovan Karaxhiç pretendoi se kanceri dhe sëmundje të tjera malinje ishin tepër të përhapura në njësinë e paraburgimit të Gjykatës së OKB-së.

Më shumë
malazezët-fushatë-për-të-revokuar-çmimin-letrar-dhënë-karaxhiçit-09-13-2016
13 Sep 16 Malazezët fushatë për të revokuar çmimin letrar dhënë Karaxhiçit

Në Mal të Zi ka nisur një peticion që i bën thirrje autoriteteve të revokojnë një çmim letrar që i është dhënë ish-liderit serb të Bosnjës Radovan Karaxhiç në vitin 1993.

Më shumë
gjykata-e-okb-së-jep-508-797-dollarë-për-apelin-e-karaxhiçit-09-07-2016
07 Sep 16 Gjykata e OKB-së jep 508,797 dollarë për apelin e Karaxhiçit

Gjykata e OKB-së në Hagë ka caktuar 508, 797 dollarë për përgatitjen e apelit të ish-liderit serb të Bosnjës Radovan Karaxhiç kundër dënimit të tij për gjenocid dhe krime kundër njerëzimit.

Më shumë
radovan-karaxhiç-apelon-kundër-dënimit-të-tij-për-gjenocid-07-22-2016
22 Jul 16 Radovan Karaxhiç apelon kundër dënimit të tij për gjenocid

Ish-presidenti serb i Bosnjës Radovan Karaxhiç po apelon kundër vendimit të Gjykatës së Hagës që e dënon atë me 40 vjet burg për gjenocid dhe krime kundër njerëzimit.

Më shumë
avokati-i-karaxhiçit-mund-të-akuzohet-për-shpërfille-të-gjykatës-06-23-2016
23 Jun 16 Avokati i Karaxhiçit mund të akuzohet për shpërfillje të gjykatës

Gjykata e Hagës ka hapur një hetim mbi një anëtar i ekipit mbrojtës të ish-liderit të serbëve të Bosnjës, Radovan Karaxhiç, për shpërfillje ndaj gjykatës.

Më shumë
gjykata-e-okb-së-refuzon-kërkesën-për-lirim-nga-karaxhiçi-05-31-2016
31 May 16 Gjykata e OKB-së refuzon kërkesën për lirim nga Karaxhiçi

Gjykata e Hagës refuzoi një kërkesë nga mbrojtja e ish-presidentit refuzuar një kërkesë nga mbrojtja e ish-presidentit serb boshnjak Radovan Karaxhiç për të dhënë atij lirim të përkohshëm.

Më shumë
viktimat-e-luftës-në-bosnjë-dënojnë-kërkesën-për-lirimin-e-karaxhiçit-05-27-2016
27 May 16 Viktimat e luftës në Bosnjë dënojnë kërkesën për lirimin e Karaxhiçit

Përfaqësues të shoqatave të viktimave boshnjake kanë dënuar raportet se Gjykata e Hagës po merr në konsideratë të lirojë përkohësisht ish-liderin serb të Bosnjës.

Më shumë
avokati-i-radovan-karaxhiçit-paguhet-1-000-dollarë-dita-05-20-2016
20 May 16 Avokati i Radovan Karaxhiçit paguhet 1,000 dollarë dita

Gjykata e OKB-së paguan rreth 1,000 dollarë dita një avokat amerikan, Peter Robinson, ndërkohë që ai po punon për apelimin ndaj vendimit për dënimin e ish-presidentit serb të Bosnjës, Radovan Karaxhiç.

Më shumë
bosnja-pritet-të-disiplinojë-ushtarët-që-lavdëruan-karaxhiçin-05-09-2016
09 May 16 Bosnja pritet të disiplinojë ushtarët që lavdëruan Karaxhiçin

Ministria e Mbrojtjes ka filluar masat disiplinore ndaj dy ushtarëve që lavdëruan publikisht liderin serb të Bosnjës të kohës së luftës, Radovan Karaxhiç, në rrjetet sociale.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit