Rrugët e Drejtësisë

29 Dec 14 / 12:12:42

Episodi 33

Në programin e këtij muaji: ne do të eksplorojmë arsyet se pse paraushtarakët e udhëhequr nga famëkeqi Zeljko Raznatoviç nga Serbia, i njohur si Arkan, nuk u burgosën kurrë për krimet që kreu njësia e tij.

 

01 Dec 14 / 12:10:46

Episodi 32

Në programin e këtij muaji:

 

Ne pyesim nëse lirimi i të pandehurit për krime lufte Vojislav Sheshel do të trondisi skenën politike në Serbi.

 

03 Nov 14 / 12:22:00

Episodi 31

Në programin e këtij muaji:

Ne ekzaminojmë se pse vrasjet e dy ushtarëve të rinj, dhjetë vjet më parë në një kazerbë të Beogradit, pasi dyshohet se ata panë Ratko Mlladiçin duke u fshehur aty, nuk  janë hetuar ende.

 

29 Sep 14 / 12:14:42

Episodi 30

Në programin e këtij muaji:

Në Bosnjë dhe Herzegovinë, ne pyesim nëse ndjenjat e njerëzve mbi luftën e viteve 1990 po manipulohen për përfitime politike në fushatën për zgjedhjet parlamentare.

01 Sep 14 / 12:01:18

Episodi 29

 

Në këtë program do të dëgjoni si në vijim:  me afrimin e fundit të gjykimit të Radovan Karaxhiqit, ne gjejmë se çfarë mendojnë ekipi i tij ligjor dhe disa prej viktimave të tij të pretenduara se çfarë do të ndodhë pastaj.

 

28 Jul 14 / 10:33:58

Episodi 28

Në këtë program do të dëgjoni si në vijim:

Pasi që Holanda u shpall fajtore për dështimin e parandalimit të vrasjes së 300 Boshnjakëve nga Srebrenica, ne takojmë një të mbijetuar i cili po mundohet të ndjekë në mënyrë ligjore komandantët paqeruajtës holandezë të cilët do të duhej ta mbronin atë.

 

30 Jun 14 / 08:43:43

Episodi 27

Në magazinën e këtij muaji – pasi u lirua, krimineli i luftës mirëpritet porsi një hero nga mbështetësit e tij në Kroaci - prandaj ne do të shohim se çfarë domethënie ka një pritje e tillë për të vërtetën dhe pajtimin.

02 Jun 14 / 11:40:40

Episodi 26

Në këtë emision, të njëzet e gjashtin  me radhë, do të dëgjojmë sesi fondi shtetëror i propozuar për të mbështetur luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës para tribunalit ndërkombëtar që pritet të themelohet,ka shkaktuar kundërthënie të ndryshme në Prishtinë.

05 May 14 / 15:06:17

Episodi 25

Në magazinën e këtij muaji, u sjellim reagimet nga Kosova lidhu me njoftimet për themelimin e tribunalit ndërkombëtar që do të merret me pretendimet për krimet e luftës  të kryera nga ish-luftëtarët e Kosovës gjatë luftës së fund viteve të nëntëdhjeta.

31 Mar 14 / 10:59:59

Episodi 24

Gjatë këtij emisioni do të mësojmë që Serbia dhe Kroacia po padisin njëra tjetrën në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë. Porse  a do të mundet ndonjëra nga ato të dëshmojnë që pala tjetër ka kryer gjenocid apo jo?

03 Mar 14 / 11:03:57

Episodi 23

Pas protestave të fundit masive në Bosnjë dhe Hercegovinë, ne do të shohim sesi politikanët po mundohen që të përdorin ndarjet që pasuan konfliktin e viteve të nëntëdhjeta për të ndaluar njerëzit që të  protestojnë.

03 Feb 14 / 10:04:16

pisodi 22

Vendet që duan të anëtarësohen në Bashkimin Evropian duhet të ndjekin penalisht krimet e luftës, thotë zyrtari i BE-së për Zgjerim për Ballkanin në një intervistë që realizuam.

 

30 Dec 13 / 10:37:28

Episodi 21

 

Në këtë emision, të njëzetenjë me radhë, do të dëgjoni se si Ish-shtetet jugosllave kanë shpenzuar mbi 40 milion euro të parave publike në mbështetje të dyshuarve për krime lufte në Tribunalin e Hagës, hulumtim i ri nga Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese.

 

02 Dec 13 / 10:37:41

Episodi 20

 Në këtë emision, të njëzetin me radhë, do të dëgjoni një storje nga Bosnja, ku të afërmit e viktimave të luftës nga Prijedori premtojnë  se do të organizojnë protesta në qoftë se zhvarrosja në Tomashica, në varrezën masive më të madhe të gjetur pas luftës, nuk kryhet më shpejt.

04 Nov 13 / 10:29:01

Episodi 19

Në këtë emision, të nëntëmbëdhjetin me radhë, do të dëgjoni rreth video arkivit në Zagreb me rrëfime personale të njerëzve që kanë përjetuar luftën dhe dhunën politike që nga Lufta e Dytë Botërore e deri më sot.

Rreth emisionit

Programi Rrugët e Drejtësisë është një prodhim pa pagesë i BIRN-it që iu dërgohet të gjitha stacioneve radiofonike në rajonin e Ballkanit për shkarkim dhe transmetim të mëtejshëm.

Rrugët e Drejtësisë fokusohet në lajmet dhe informacionet e përditësuara për çështje, si gjyqet e krimeve të luftës, përpjekjet në drejtësinë penale dhe bashkëpunimi rajonal, gjendjen e progresit në fushën e pajtimit të pasluftës dhe shumë më tepër.

Programi mujor radiofonik prej 10 minutash do të jetë i gatshëm për ritransmetim në serbo-kroatisht, shqip dhe maqedonisht, të hënën e parë të çdo muaji.