kreu-i-ushtrisë-serbe-akuzohet-për-vrasjet-në-kosovë
29 Jan 15 Kreu i ushtrisë serbe akuzohet për vrasjet në Kosovë

Qendra për të Drejtën Humanitare në Beograd ka akuzuar kreun aktual të ushtrisë serbe të trupave komandues, i cili sulmoi katër fshatra të Kosovës në vitin 1999, kur të paktën 69 civilë u vranë.

Më shumë
serbia-po-dështon-në-luftimin-e-zhdukjeve-me-forcë
21 Jan 15 Serbia “po dështon në luftimin” e zhdukjeve me forcë

Grupi i të drejtave të njeriut “Amnesty International” informoi Kombet e Bashkuara se Serbia nuk ka arritur të zbatojë një konventë ndërkombëtare që nënshkroi për të mbrojtur njerëzit nga rrëmbimi i sponsorizuar nga shteti.

Më shumë
komisioni-për-personat-e-zhdukur-merr-një-rol-të-përhershëm-global
15 Dec 14 Komisioni për Personat e Zhdukur merr një rol të përhershëm global

Komisioni Ndërkombëtar për Personat e Zhdukur, i themeluar për të identifikuar njerëzit që u zhdukën gjatë luftërave në Jugosllavi, do ta shpërngulë selinë e tij nga Sarajeva në Hagë.

Më shumë
bosnja-kërkon-vënien-në-zbatim-të-ligjit-për-personat-e-zhdukur
05 Dec 14 Bosnja kërkon vënien në zbatim të Ligjit për Personat e Zhdukur

Autoritetet duhet të sigurohen që pjesët më të mëdha të ligjit të cilat s’janë zbatuar për nëntë vjet tani të vihen në zbatim, tha Komisioni Ndërkombëtar i Personave të Zhdukur

Më shumë
kroacia-fton-familjet-kosovare-të-kërkojnë-të-afërmit-e-zhdukur
14 Nov 14 Kroacia fton familjet kosovare të kërkojnë të afërmit e zhdukur

Autoritetet kroate i kërkuan familjeve të shqiptarëve të Kosovës që kanë të afërm të zhdukur në luftën për forcat e Zagrebit në 1991-95 të dërgojnë kampione gjaku që t’i ndihmojë t’i identifikojnë ata.

Më shumë
bosnja-e-deklaron-2014-ën-vitin-e-personave-të-zhdukur
28 Oct 14 Bosnja e Deklaron 2014-ën ‘Vitin e Personave të Zhdukur”

Bosnje-Hercegovina e ka deklaruar vitin 2014 si Vitin e Personave të Zhdukur, dhe është betuar të intensifikojë kërkimet për mbetjet e 8000 personave fati i të cilëve ende nuk dihet pas konfliktit të viteve 1990.

Më shumë
eshtrat-e-12-shqiptarëve-etnikë-të-vrarë-nga-forcat-e-beogradit-gjatë-luftës-së-viteve-1990-dhe-të-varrosura-në-një-varr-masiv-pranë-qytetit-serb-të-rashkës-janë-riatdhesuar-në-kosovë
13 Oct 14 Serbia Dërgon në Kosovë Eshtrat e 12 Viktimave të Luftës

Eshtrat e 12 shqiptarëve etnikë të vrarë nga forcat e Beogradit gjatë luftës së viteve 1990 dhe të varrosura në një varr masiv pranë qytetit serb të Rashkës janë riatdhesuar në Kosovë.

Më shumë
nuk-gjenden-trupa-në-kërkimin-e-varrit-masiv-në-kosovë
09 Oct 14 Nuk Gjenden Trupa në Kërkimin e Varrit Masiv në Kosovë

Një zyrtar i Kosovës tha se nuk u gjetën trupa pranë qytetit të Gjakovës, ku mendohej se ishin varrosur të burgosurit serbë të vrarë nga guerilët në luftën e viteve 1990.

Më shumë
kosova-do-hetojë-varrin-masiv-të-mundshëm-të-serbëve
06 Oct 14 Kosova do Hetojë Varrin Masiv të Mundshëm të Serbëve

Autoritetet do të hetojnë një varr masiv të mundshëm pranë qytetit Gjakovë në Kosovë ku serbët e vrarë nga guerilasit gjatë luftës të fundit të vitit 1990 mund të jenë varrosur.

Më shumë
serbia-rihap-hetimin-për-varr-masiv-në-batajnicë
29 Sep 14 Serbia Rihap Hetimin për Varr Masiv në Batajnicë

Serbia ka rihapur hetimet në qendrën policore të trajnimit në Batajnicë, ku qindra trupa të shqiptarëve të Kosovës u gjetën të varrosur, në kërkim të një varri tjetër masiv.

Më shumë
dokumentari-i-birn-mbi-personat-e-zhdukur-diskutohet-në-sarajevë
17 Sep 14 Dokumentari i BIRN mbi Personat e Zhdukur Diskutohet në Sarajevë

Shoqëria boshnjake nuk po i kushton mjaftueshëm vëmendje çështjes së 8000 personave që janë akoma të zhdukur nga lufta 1990, u tha në një debat pas shfaqjes së dokumentarit të BIRN.

Më shumë
serbia-i-kthen-kosovës-24-eshtra-të-viktimave-të-luftës
15 Sep 14 Serbia i Kthen Kosovës Eshtrat e 24 Viktimave të Luftës

Eshtrat e shqiptarëve etnikë që mbetën të vrarë gjatë luftës në fund të viteve ’90 dhe u varrosën në një varr masiv pranë qytetit serb Rashkë janë kthyer në Kosovë për identifikim.

Më shumë
interpol-do-përdorë-ekspertizën-e-identifikimit-të-viktimave-të-bosnjës
11 Sep 14 Interpol do Përdorë Ekspertizën e Identifikimit të Viktimave të Bosnjës

Interpol firmosi një marrëveshje me Komisionin Ndërkombëtar të Personave të Humbur për të krijuar një burim ndërkombëtar të identifikimit të viktimave që përdor teknikat e aplikuara fillimisht në Bosnje-Hercegovinën e pas-luftës.

Më shumë
kroacia-kërcënon-integrimin-e-serbisë-në-be-për-shkak-të-të-zhdukurve-të-luftës
01 Sep 14 Kroacia kërcënon integrimin e Serbisë në BE për shkak të të zhdukurve të luftës

Zagrebi tha se do të kushtëzojë rrugën e Serbisë dhe vendeve të tjera të Ballkanit drejt anëtarësimit në BE në rast se ata nuk japin më shumë informacion mbi kroatët që u zhdukën gjatë luftës së viteve 1991-95.

Më shumë
presidentët-e-ish-jugosllavisë-nënshkruajnë-deklaratën-për-personat-e-pagjetur
29 Aug 14 Presidentët e ish-Jugosllavisë Nënshkruajnë Deklaratën për Personat e Pagjetur

Presidenti i Bosnjës dhe Hercegovinës, i Kroacisë, i Malit të Zi dhe presidenti i Serbisë kanë nënshkruar një deklaratë të rëndësishme që synon përshpejtimin e kërkimit për personat që janë akoma të zhdukur që prej konfliktit të vitit 1990.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit