shqiptarët-e-kosovës-protestojnë-ndaj-vendimit-gjyqësor-për-deçanin-05-26-2016
26 May 16 Shqiptarët e Kosovës protestojnë ndaj vendimit gjyqësor për Deçanin

Disa qindra banorët në perëndim të Kosovës protestuan kundër një vendimit gjyqësor që konfirmoi të drejtat e manastirit ortodoks serb në Deçan për 24 hektarë tokë.

Më shumë
familje-kosovare-akuzojnë-shefin-e-ushtrisë-serbe-për-masakrën-05-26-2016
26 May 16 Familje kosovare akuzojnë shefin e Ushtrisë Serbe për masakrën

Familjet e viktimave nga fshati Rezallë akuzojnë shefin e Ushtrisë Serbe, Ljubisa Dikoviç, për vrasjen e 41 fshatarëve gjatë luftës së viteve 1990 dhe kërkojnë që organet gjyqësore të Kosovës ta hetojnë këtë çështje.

Më shumë
përplasje-dëshmish-në-gjyqin-e-zyrtarëve-serbë-për-masakrat-në-kosovë-05-20-2016
20 May 16 Përplasje dëshmish në gjyqin e zyrtarëve serbë për masakrat në Kosovë

Në gjyqin e dy zyrtarëve të ushtrisë serbe, të akuzuar me vrasjen e 27 personave në fshatin e Kosovës Tërnje në 1999, dy nënkolonelët dhanë dëshmi të kundërta mbi operacionin ushtarak.

Më shumë
fatmir-limaj-kërkon-kompensim-pas-lirimit-nga-akuzat-05-17-2016
17 May 16 Fatmir Limaj kërkon kompensim pas lirimit nga akuzat

Komandanti i UÇK-së i shndërruar tashmë në një politikan, Fatmir Limaj, tha se ai do të kërkojë kompensim pasi gjykata la në fuqi vendimin për lirimin e tij nga akuzat, duke e pastruar kështu atë nga akuzat për abuzim të të burgosurve shqiptarë dhe serbë.

Më shumë
gjykata-speciale-e-kosovës-pret-ende-ratifikimin-e-buxhetit-05-17-2016
17 May 16 Gjykata Speciale e Kosovës pret ende ratifikimin e buxhetit

Gjykata e re Speciale në Hagë, e cila do të gjykojë ish-luftëtarë të UÇK-së, po pret ratifikimin nga parlamenti holandez dhe sigurimin e buxhetit të saj nga BE-ja.

Më shumë
gjykata-e-kosovës-lë-në-fuqi-vendimin-për-pafajësinë-e-limaj-05-16-2016
16 May 16 Gjykata e Kosovës lë në fuqi vendimin për pafajësinë e Limaj

Gjykata e Apelit në Prishtinë la në fuqi vendimin për lirimin nga akuzat të komandantit të UÇK-së të shndërruar në politikan Fatmir Limaj dhe nëntë ish-luftëtarëve të tjerë, duke i liruar ata nga akuzat për abuzim të të burgosurve shqiptarë dhe serbë gjatë kohës së luftës.

Më shumë
dokumentari-i-birn-mbi-luftën-në-kosovë-shfaqet-në-beograd-05-16-2016
16 May 16 Dokumentari i BIRN mbi luftën në Kosovë shfaqet në Beograd

Dokumentari i BIRN Të Paidentifikuarit, i cili heton komandantët serbë përgjegjës për sulmet brutale gjatë luftës në Kosovë, u shfaq në festivalin BELDOCS.

Më shumë
fatmir-limaj-merret-në-pyetje-për-krime-lufte-në-kosovë-05-13-2016
13 May 16 Fatmir Limaj merret në pyetje për krime lufte në Kosovë

Deputeti dhe ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Fatmir Limaj, i cili është tashmë në gjyq për krime lufte, është marrë në pyetje nga prokurorët në Prishtinë në lidhje me një tjetër çështje të kohës së luftës.

Më shumë
dokumentari-i-birn-për-luftën-në-kosovë-merr-çmim-të-parë-05-06-2016
06 May 16 Dokumentari i BIRN për luftën në Kosovë merr çmim të parë

Filmi i BIRN, Të Paidentifikuarit, i cili heton komandantët përgjegjës për sulmet brutale gjatë luftës në Kosovë, mori çmim si dokumentari më i mirë i shkurtër në Festivalin e Filmit për Europën Juglindore në Los Anxheles.

Më shumë
dokumentar-i-birn-për-krimet-e-luftës-në-kosovë-shfaqet-në-beograd-04-28-2016
05 May 16 Dokumentari i BIRN për krimet e luftës në Kosovë shfaqet në Beograd

Dokumentari i BIRN Të Paidentifikuarit, i cili heton komandantët përgjegjës për disa nga krimet më brutale të luftës së Kosovës, do të shfaqet në festivalin ndërkombëtar të dokumentarit BELDOCS.

Më shumë
mijëra-njerëz-shënojnë-përvjetorin-e-vdekjes-së-titos-në-serbi-05-04-2016
04 May 16 Mijëra njerëz shënojnë përvjetorin e vdekjes së Titos në Serbi

Tridhjetë e gjashtë vjet pas vdekjes së presidentit jugosllav Josip Broz Tito, me mijëra admirues të tij kryen homazhe në Beograd dhe kujtuan ato që ata mendojnë se ishin kohë më të mira.

Më shumë
zvicra-mendon-ekstradimin-e-ish-luftëtarëve-të-uçk-së-në-serbi-05-04-2016
04 May 16 Zvicra mendon ekstradimin e ish-luftëtarëve të UÇK-së në Serbi

Vendimi për të ekstraduar apo jo dy shqiptarë të Kosovës të akuzuar për krime lufte, të cilët u arrestuan në Zvicër bazuar në një urdhër arrestimi të lëshuar nga Serbia, mund të zgjasë më shumë se një muaj, thanë autoritetet zvicerane.

Më shumë
gjenerali-serb-fiton-kompensim-për-akuza-për-krime-lufte-04-12-2016
12 Apr 16 Gjenerali serb fiton kompensim për akuza për krime lufte

Qendra për të Drejtë Humanitare në Beograd është urdhëruar të kompensojë shefin e shtabit të Ushtrisë Serbe, Ljubisa Dikoviç, për shkak se e akuzoi atë për përfshirje në krime lufte në Kosovë dhe Bosnje.

Më shumë
familjet-e-viktimave-nga-kosova-apelojnë-në-gjykatë-serbe-04-08-2016
08 Apr 16 Familjet e viktimave nga Kosova apelojnë në gjykatë serbe

Familjet e 14 grave dhe fëmijëve të vrarë nga forcat e Beogradit në qytetin e Podujevës në Kosovë në mars të vitit 1999 do të apelojnë në një gjykatë serbe, duke kërkuar më shumë kompensim.

Më shumë
dëshmitarët-e-luftës-në-kosovë-kërcënohen-të-ndryshojnë-dëshmitë--03-29-2016
30 Mar 16 Dëshmitarët e luftës në Kosovë “kërcënohen të ndryshojnë dëshmitë”

Vitin e kaluar në Kosovë të akuzuarit janë liruar nga akuzat për krime lufte sepse dëshmitarët ndryshuan dëshmitë e tyre në gjykatë, duke ngritur dyshimet për kanosje, tha në raportin e tij të ri Fondi për të Drejtën Humanitare.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit