haxhiç-duhej-dënuar-para-vdekjes-thonë-viktimat-kroate-të-luftës-07-13-2016
13 Jul 16 Haxhiç duhej dënuar para vdekjes, thonë viktimat kroate të luftës

Viktimat kroate ndjejnë keqardhje që ish-lideri i rebelëve serbë të Kroacisë, Goran Haxhiç vdiq pa marrë dënimin që i takon në Tribunalin Ndërkombëtar të Krimeve për Ish-Jugosllavinë.

Më shumë
komandanti-i-rebelëve-serbë-të-kroacisë-goran-haxhiç-vdes-nga-kanceri-07-13-2016
13 Jul 16 Komandanti i rebelëve serbë të Kroacisë, Goran Haxhiç vdes nga kanceri

Ish-lideri i rebelëve serbë të Kroacisë, Goran Haxhiç, gjyqi i të cilit për krime lufte, u pezullua për shkak se ai vuante nga tumori në tru, vdiq në qytetin serb të Novi Sadit në moshën 57-vjeçare.

Më shumë
gjyqi-i-goran-haxhiç-shtyhet-për-një-kohë-të-pacaktuar-04-05-2016
06 Apr 16 Gjyqi i Goran Haxhiç shtyhet për një kohë të pacaktuar

Gjykata e krimeve të luftës në Hagë ka vendosur ta shtyjë ndjekjen penale kundër ish-liderit serb të Kroacisë, Goran Haxhiç, për një kohë të pacaktuar sepse ai ka kancer dhe është shumë i sëmurë për të vazhduar gjyqin e tij.

Më shumë
goran-haxhiç-shumë-i-sëmurë-për-të-vazhduar-gjyqin
18 Jun 15 Goran Haxhiç ‘shumë i sëmurë për të vazhduar gjyqin’

Avokatët e të pandehurit për krime lufte, Goran Haxhiç, i cili u lirua përkohësisht për t’u kuruar nga kanceri, i kërkuan Gjykatës së Hagës të ndalojë ose pezullojë gjykimin për shkak se atij nuk i mbetet edhe shumë kohë jetë.

Më shumë
lideri-kroat-i-serbisë-goran-haxhiç-mbërrin-në-serbi
16 Apr 15 Lideri kroat i Serbisë Goran Haxhiç mbërrin në Serbi

I pandehuri për krime lufte Goran Haxhiç mbërriti në kryeqytetin e Serbisë pasi u lirua përkohësisht nga Gjykata e Hagës për t’u kuruar nga kanceri.

Më shumë
gjykata-e-hagës-refuzon-kërkesën-e-haxhiçit-për-lirim
16 Mar 15 Gjykata e Hagës refuzon kërkesën e Haxhiçit për lirim

Gjykata e mbështetur nga OKB-ja hodhi poshtë një kërkesë për lirim të përkohshëm për trajtim mjekësor nga ish-kreu serb i Kroacisë Haxhiç, i cili po gjykohet për krime të dyshuara lufte.

Më shumë
prokuroria-kërkon-rifillimin-e-gjyqit-të-haxhiçit
02 Mar 15 Prokuroria kërkon rifillimin e gjyqit të Haxhiçit

Prokuroria e Gjykatës së Hagës ka kërkuar që gjyqi për krime lufte i ish-kreut serb të Kroacisë Goran Haxhiç të vazhdojë, edhe pse ai ka kancer dhe mund të jetë shumë i sëmurë për të marrë pjesë.

Më shumë
refuzohet-kërkesa-për-lirim-e-goran-haxhiç
26 Feb 15 Refuzohet kërkesa për lirim e Goran Haxhiç

Gjykata e Hagës refuzoi një kërkesë nga ish-lideri serb të Kroacisë Haxhiç, i cili kërkoi lirim të përkoshëm për t’u kuruar nga kanceri në Serbi.

Më shumë
i-pandehuri-për-krime-lufte-goran-haxhiç-kërkon-lirimin-e-tij
20 Feb 15 I pandehuri për krime lufte Goran Haxhiç kërkon lirimin e tij

Ish-kreu serb i Kroacisë Goran Haxhiç, i cili po gjykohet për krime lufte në gjykatën e OKB-së në Hagë, ka kërkuar lirim të përkohshëm për kurim nga kanceri në Serbi.

Më shumë
problemet-shëndetësore-të-të-pandehurve-në-hagë-kërcënojnë-gjyqet-e-tyre
11 Dec 14 Problemet shëndetësore të të pandehurve në Hagë “kërcënojnë” gjyqet e tyre

Presidenti i Gjykatës së Hagës lajmëroi se vendimet e shumëpritura të gjyqeve të luftës për Ratko Mlladiç, Goran Hadzic dhe Vojisllav Sheshel po vonohen për shkak të shëndetit të tyre të dobët.

Më shumë
serbët-nuk-krijuan-pengesa-në-kthimin-e-kroatëve-të-larguar
25 Sep 14 Serbët “Nuk Krijuan Pengesa” në Kthimin e Kroatëve të Larguar

Kroatët e dëbuar ishin të lirë të ktheheshin në shtëpitë e tyre në zonat e drejtuara nga serbët në Kroaci gjatë luftës, tha dëshmitari i mbrojtjes në gjyqin e ish-liderit serb të Kroacisë, Goran Hadzic.

Më shumë
lideri-serb-i-kroacisë-kishte-pak-influencë-në-kohë-lufte
23 Sep 14 Hadzic, Lideri Serb i Kroacisë “Kishte pak Influencë në Kohë Lufte”

Ish-lideri serb i Kroacisë, Goran Hadzic, nuk kishte shumë ndikim në situatën e zonës së kontrolluar prej serbëve në Krajina të Kroacisë gjatë konfliktit, dëshmoi një dëshmitar në Gjykatën e Hagës.  

Më shumë
ministri-serb-i-kroacisë-në-kohë-lufte-mohon-të-ketë-kontrolluar-luftëtarët
15 Sep 14 Ministri Serb i Kroacisë në Kohë Lufte Mohon të Ketë Kontrolluar Luftëtarët

Qeveria e panjohur serbe në Kroaci nuk kishte autoritet mbi veprimet e Ushtrisë Popullore të Jugosllavisë dhe mbi luftëtarët e Mbrojtjes Territoriale, tha një ish-ministër në gjyqin për liderin Goran Hadzic.

Më shumë
seselj-thotë-se-ushtria-jugosllave-drejtoi-luftën-në-kroaci
09 Sep 14 Seselj thotë se Ushtria Jugosllave Drejtoi Luftën në Kroaci

Politikani nacionalist Vojislav Seselj tha në gjyqin e ish-liderit serbo-kroat Goran Hadzic se Ushtria Popullore e Jugosllavisë ishte në krye të të gjithë luftëtarëve serbë gjatë konfliktit në Kroaci.

Më shumë
paqedashësi-goran-hadzic-i-doli-kundër-nacionalizmit
08 Sep 14 “Paqedashësi” Goran Hadzic i doli kundër nacionalizmit

Ish-lideri kroat Goran Hadzic, në gjyq për tentativë të dëbimit të popullsisë jo-serbe nga Kroacia, po kërkonte në fakt një zgjidhje paqësore për konfliktin, tha një ish-kogel i partisë.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit