gjykata-e-hagës-jep-mësime-mbi-hetimet-e-krimeve-të-luftës-06-23-2017
23 Jun 17 Gjykata e Hagës jep mësime mbi hetimet e krimeve të luftës

Prokurorë nga Gjykata Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë treguan në një konferencë në Sarajevë se si ata kryen zhvillimet për autorët e krimeve të luftës dhe personat që i komanduan ata.

Më shumë
kroacia-kërkon-rol-në-gjyqin-e-kroatëve-të-bosnjës-në-hagë-06-23-2017
23 Jun 17 Kroacia kërkon rol në gjyqin e kroatëve të Bosnjës në Hagë

Kroacia paraqiti një apel në Gjykatën e Hagës, duke kërkuar të lejohet të marrë pjesë në gjyqin e gjashtë ish-zyrtarëve kroatë të Bosnjës, por prokurorët kanë kundërshtuar.

Më shumë
zyrtari-serb-fajëson-ushtrinë-jugosllave-për-krimet-në-kroaci-06-22-2017
22 Jun 17 Zyrtari serb fajëson Ushtrinë Jugosllave për krimet në Kroaci

Avokati i ish-kreut të sigurimit serb të shtetit, Jovica Stanisiç, tha në Gjykatën e Hagës se Ushtria Popullore Jugosllave ishte përgjegjëse për krime në Republikën e Krajinës Serbe, shtet i vetëshpallur i kohës së luftës në Kroaci në vitin 1991.

Më shumë
krerët-serbë-të-sigurimit-të-shtetit-u-panë-në-zonën-e-konfliktit-në-kroaci--06-21-2017
21 Jun 17 Krerët serbë të sigurimit të shtetit “u panë në zonën e konfliktit në Kroaci”

Një ish-kolonel i Ushtrisë Popullore Jugosllave tha në Gjykatën e OKB-së në Hagë se ai pa krerët serb të sigurimit të shtetit, Jovica Stanisiç dhe Franko Simatoviç, në vitin 1991 në zonën e Kninit, ku u kryen krimet kundër kroatëve.

Më shumë
kryetari-i-gjykatës-së-hagës-ne-ofruam-të-vërtetën-jo-pajtim--06-21-2017
21 Jun 17 Kryetari i Gjykatës së Hagës: ‘Ne ofruam të vërtetën, jo pajtim’

Kryetari i Gjykatës së Hagës, Carmel Agius, tha se kjo gjykatë përcaktoi fakte të rëndësishme për luftërat e viteve 1990, por puna e saj s’ishte kurrë të siguronte pajtim.

Më shumë
nisi-në-gjykatën-e-lartë-apeli-i-ish-luftëtarëve-të-lartë-të-uçk-së-06-20-2017
21 Jun 17 Nisi në Gjykatën e Lartë apeli i ish-luftëtarëve të lartë të UÇK-së

Filloi në Gjykatën e Lartë të vendit apeli i ish-anëtarëve të lartë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Sylejman Selimi dhe Sami Lushtaku kundër dënimit të tyre për krime lufte kundër të burgosurve civilë.

Më shumë
zyrtari-serb-mohon-rolin-kyç-në-luftën-kroate-06-20-2017
20 Jun 17 Zyrtari serb mohon rolin kyç në luftën kroate

Avokati mbrojtës për ish-zyrtarin e sigurimit serb të shtetit Franko Simatoviç tha në Gjykatën e Hagës se pretendimi i një dëshmitari se Sigurimi Serb i Shtetit ishte protagonist në luftën kroate në vitin 1991 ishte i rremë.

Më shumë
sigurimi-serb-stërviti-forcat-serbe-në-kroaci--06-15-2017
15 Jun 17 Sigurimi serb “stërviti forcat serbe në Kroaci”

Avokati mbrojtës për ish-kreun e sigurimit të shtetit në Serbi Jovica Stanisiç refuzoi pretendimin e një dëshmitari se ai e pa të pandehurin në Knin, Kroaci, në vitin 1991 dhe se Beogradi stërviti forca serbe vendase në zonë.

Më shumë
të-pandehurit-për-krime-lufte-të-padëmtuar-nga-zjarri-në-burgun-e-hagës-06-15-2017
15 Jun 17 Të pandehurit për krime lufte të padëmtuar nga zjarri në burgun e Hagës

Të ndaluarit në Gjykatën e Hagës nuk u lënduan pas shpërthimit të një zjarri në një njësi psikiatrike në burgun e sigurisë së lartë në Scheveningen në Holandë, ku mbeti i vrarë një i burgosur.

Më shumë
stanisiç-dhe-simatoviç-kontrollin-njësitë-e-spastrimit-etnik--06-14-2017
14 Jun 17 Stanisiç dhe Simatoviç “kontrollin njësitë e spastrimit etnik”

Në rigjykimin e ish-krerëve të sigurimit serb të shtetit Jovica Stanisiç dhe Franko Simatoviç në Hagë, prokurorët thanë se ata ishin zyrtarët e lartë për njësitë që kryen krime të rëna në Bosnjë dhe Kroaci.

Më shumë
bosnja-dënon-ish-policët-për-abuzim-të-të-burgosurve-në-livno-06-14-2017
14 Jun 17 Bosnja dënon ish-policët për abuzim të të burgosurve në Livno

Ish-policët ushtarakë të Këshillit Kroat të Mbrojtjes Muamir Jasareviç dhe Sead Velagiç u dëbuan me një total prej dy vitesh e gjysmë burg për abuzim me civilët e ndaluar në qytetin boshnjak të Livnos gjatë kohës së luftës.

Më shumë
krerët-serbë-të-sigurimit-vunë-në-zbatim-planin-kriminal-të-millosheviçit--06-13-2017
13 Jun 17 Krerët serbë të sigurimit “vunë në zbatim planin kriminal të Millosheviçit”

Ndërsa gjyqi për ish-krerët e sigurimit të shtetit Jovica Stanisiç dhe Franko Simatoviç filloi në Hagë, prokurorët thanë se ata ishin “pjesëmarrësit kyç“ në një sipërmarrje të përbashkët kriminale për të dominuar pjesë të Kroacisë dhe Bosnjës.

Më shumë
fillon-në-hagë-rigjykimi-i-zyrtarëve-serbë-të-sigurimit-06-12-2017
12 Jun 17 Fillon në Hagë rigjykimi i zyrtarëve serbë të sigurimit

Rigjykimi i zyrtarëve serbë të sigurimit të shtetit Jovica Stanisiç dhe Franko Simatoviç, të cilët akuzohen për krime lufte në Bosnjë dhe Kroaci, do të hapet të martën në Gjykatën e Hagës.

Më shumë
ish-ushtarët-boshnjakë-akuzohen-për-vrasjen-e-një-djaloshi-serb-06-08-2017
08 Jun 17 Ish-ushtarët boshnjakë akuzohen për vrasjen e një djaloshi serb

Ish-ushtarja Elfeta Veseli dhe ish-komandanti i njësisë së Ushtrisë Boshnjake Sakib Haliloviç u akuzuan për përfshirje në vrasjen e një 12-vjeçari serb në komunën e Zvornikut në vitin 1992.

Më shumë
gjykata-e-beogradit-dëgjon-deklaratën-e-të-pandehurit-për-çështjen-e-srebrenicës-05-31-2017
31 May 17 Gjykata e Beogradit dëgjon deklaratën e të pandehurit për çështjen e Srebrenicës

Deklarata e regjistruar e një të pandehuri u dëgjua në gjyqin në Beograd të tetë serbëve të Bosnjës të akuzuar për vrasjen e qindra boshnjakëve të kapur në vitin 1995 në Kravica, në rajonin e Srebrenicës.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit