politikanët-e-kosovës-përpara-me-përpjekjen-për-të-ndalur-gjykatën-speciale-01-22-2018
22 Jan 18 Politikanët e Kosovës përpara me përpjekjen për të ndalur Gjykatën Speciale

Presidenca e Asamblesë së Kosovës e ka dërguar projektligjin në qeveri, duke vazhduar para një përpjekje kontroversiale për të parandaluar funksionimin e Gjykatës Speciale të Kosovës me bazë në Hagë.

Më shumë
dështon-përsëri-në-kosovë-përpjekja-për-të-ndalur-gjykatën-speciale-01-17-2018
17 Jan 18 Dështon përsëri në Kosovë përpjekja për të ndalur Gjykatën Speciale

Një përpjekje e dytë për të nisur procesin e revokimit të ligjit që lejon funksionimin e një gjykate të re krimesh lufte për Kosovën me bazë në Hagë dështoi të mërkurën.

Më shumë
të-dërguarit-franko-gjermanë-presion-kosovës-për-gjykatën-speciale-01-10-2018
11 Jan 18 Të dërguarit franko-gjermanë presion Kosovës për Gjykatën Speciale

I dërguari gjerman dhe ai francez po rrisin presionin diplomatik ndaj Kosovës që kjo e fundit të mos përpiqet të ndalë krijimin e Gjykatës së re Speciale, e cila do të gjykojë ish-guerials të Kosovës.

Më shumë
viktimat-e-luftës-në-kosovës-kritikojnë-përpjekjen-për-të-ndalur-gjykatën-speciale-01-09-2018
10 Jan 18 Viktimat e luftës në Kosovës kritikojnë përpjekjen për të ndalur Gjykatën Speciale

Të mbijetuar të luftës së vitit 1999 në Kosovë dhe aktivistë të të drejtave të njeriut kritikuan përpjekjet e deputetëve në Prishtinë për të ndaluar Gjykatën Speciale të Kosovës, e cila do të gjykojë ish-luftëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Më shumë
kadri-veseli-deputetët-s-mund-ta-ndalin-gjykatën-speciale-01-08-2018
08 Jan 18 Kadri Veseli: Deputetët s’mund ta ndalin Gjykatën Speciale

Kryetari i parlamentit dhe kreu i partisë qeverisëse Kadri Veseli e përshkroi Gjykatën Speciale me bazë në Hagë, e cila do të gjykojë ish-guerilasit e Kosovës, si të padrejtë, por tha se përpjekja e deputetëve për ta ndalur atë nuk do të qe e suksesshme.

Më shumë
birn-publikon-e-book-un-për-gjykatën-e-krimeve-të-luftës-në-kosovë-10-30-2017
01 Nov 17 BIRN publikon E-book-un për Gjykatën e Krimeve të Luftës në Kosovë

BIRN ka publikuar një e-book mbi Dhomat e Specializuara të Kosovës, që synon të rrisë kuptimin në lidhje me gjykatën e re të themeluar së fundmi që do të gjykojë ish-guerilasit për krime gjatë dhe pas luftës.

Më shumë
miratohen-më-në-fund-rregullat-e-gjykatës-speciale-të-kosovës-06-28-2017
28 Jun 17 Miratohen më në fund rregullat e Gjykatës Speciale të Kosovës

Gjykata Kushtetuese e Dhomave të Specializuara të Kosovës miratuan rregullat e rishikuara të procedurës dhe provave për gjykatën e re speciale që do të gjykojë ish-luftëtarët e UÇK-së në Kosovë.

Më shumë
liderët-e-kohës-së-luftës-luajnë-një-rol-të-rëndësishëm-në-zgjedhjet-në-kosovë-06-09-2017
09 Jun 17 Liderët e kohës së luftës luajnë një rol të rëndësishëm në zgjedhjet në Kosovë

Ish-liderët guerilas të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës po luajnë role të rëndësishme në fushatën aktuale zgjedhore në vend, pavarësisht mundësisë së gjykimit nga një gjykatë e re krimesh lufte.

Më shumë
gjykata-speciale-e-kosovës-detyrohet-të-rishikojë-procedurat-04-26-2017
26 Apr 17 Gjykata Speciale e Kosovës detyrohet të rishikojë procedurat

Pasi Gjykata Kushtetuese e Kosovës tha se disa nga rregullat e saj proceduriale nuk janë në përputhje me kushtetutën, Gjykata e re Speciale që do të gjykojë luftëtarë të lartë të kohës së luftës në Kosovë duhet të bëjë ndryshime, duke vonuar përsëri fillimin e ndjekjeve penale.

Më shumë
strategjia-e-drejtësisë-së-luftës-për-kosovën-e-dëmtuar-nga-ndasitë-04-10-2017
11 Apr 17 Strategjia e drejtësisë së luftës për Kosovën e dëmtuar nga ndasitë

Një grup pune i mbështetur nga qeveria në Kosovë i ngritur për hartimin e një strategjie kombëtare për ballafaqimin me të kaluarën e kohës së luftës është shoqëruar me nga ndasi, debate dhe dështime për të dhënë rezultate, thotë një raport i ri.

Më shumë
gjykata-speciale-e-kosovës-miraton-rregulloren-03-28-2017
28 Mar 17 Gjykata Speciale e Kosovës miraton rregulloren

Gjykata Speciale e Kosovës me bazë në Hagë, e ngritur për të gjykuar ish-luftëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për krime lufte dhe krime paslufte, tashmë mund të jetë operacionale në maj.

Më shumë
thaçi-kosova-peng-e-të-kaluarës--03-01-2017
01 Mar 17 Thaçi: Kosova “peng e të kaluarës”

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi tha se Komisioni i tij i propozuar për të Vërtetën dhe Pajtimin mund të ndihmojë në ndalimin e urrejtjes etnike, megjithatë disa ekspertë kanë vënë në pikëpyetje arsyet e tij për themelimin e këtij organi.

Më shumë
isa-mustafa-gjykata-e-re-s-do-të-njollosë-luftën-e-kosovës--02-21-2017
21 Feb 17 Isa Mustafa: “Gjykata e re s’do të njollosë luftën e Kosovës”

Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa tha se Gjykata e re Speciale me bazë në Hagë, e cila po ngrihet për të gjykuar ish-luftëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, nuk do të dëmtojë trashëgiminë e konfliktit të viteve 1998-1999.

Më shumë
be-emëron-19-gjyqtarë-për-gjykatën-speciale-të-kosovës-02-07-2017
07 Feb 17 BE emëron 19 gjyqtarë për Gjykatën Speciale të Kosovës

Bashkimi Europian emëroi 19 gjyqtarë që do të punojnë në Gjykatën e re Speciale të Kosovës me bazë në Hagë, e ngritur për të gjykuar ish-anëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për krime lufte gjatë viteve 1990.

Më shumë
gjykata-speciale-e-kosovës-emëron-kryetaren-e-parë-12-14-2016
14 Dec 16 Gjykata Speciale e Kosovës emëron kryetaren e parë

Ish-gjyqtarja e Gjykatës Penale Ndërkombëtare Ekaterina Trendafilova është emëruar kryetare e Gjykatës së re Speciale me bazë në Hagë, e ngritur për të gjykuar ish-luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit