kryeprokurori-i-hagës-do-të-raportojë-për-kroacinë-në-këshillin-e-sigurimit-10-17-2017
17 Oct 17 Kryeprokurori i Hagës do të raportojë për Kroacinë në Këshillin e Sigurimit

Prokurori i Gjykatës së Hagës, Serge Brammertz, tha se ai do të raportojë për Kroacinë në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për mosbashkëpunim me Bosnjën dhe Hercegovinën nga ana e saj.

Më shumë
kroacia-dëshiron-të-ndjekë-penalisht-krimet-e-dyshuara-të-luftës-në-bosnjës-11-10-2016
11 Nov 16 Kroacia dëshiron të ndjekë penalisht krimet e dyshuara të luftës në Bosnjës

Pas raportimeve se zv/kryeministri i Kroacisë po hetohet për krime lufte në Bosnjë, një eksperte kroate thotë se Zagrebi mund të marrë përsipër ndjekjen penale të krimeve të dyshuara se janë kryer nga shtetas kroatë në Bosnjë.

Më shumë
prokurorët-në-konferencën-e-birn-për-krimet-e-luftës-bëjnë-thirrje-për-bashkëpunim-09-22-2016
22 Sep 16 Prokurorët në konferencën e BIRN për krimet e luftës bëjnë thirrje për bashkëpunim

Prokurorë nga Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia dhe Mali i Zi, si edhe nga Gjykata e Hagës dhe misioni i BE-së në Kosovë, thanë në një konferencë të BIRN se shtetet duhet të punojnë së bashku për të ndjekur penalisht krimet e luftës.

Më shumë
birn-organizon-konferencë-mbi-ndjekjen-penale-të-krimeve-të-luftës-09-20-2016
21 Sep 16 BIRN organizon konferencë mbi ndjekjen penale të krimeve të luftës

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Investigative do të organizojë një konferencë rajonale të enjten në të cilën prokurorë dhe ekspertë do të diskutojnë progresin dhe vështirësitë në ndjekjen penale të krimeve të luftës në vendet e ish-Jugosllavisë.

Më shumë
sarajevë-arkivat-e-gjykatës-së-hagës-edhe-në-srebrenicë-08-05-2016
05 Aug 16 Sarajevë: Arkivat e Gjykatës së Hagës edhe në Srebrenicë

Gjykata e Hagës është në fazat e fundit të negociatave për ngritjen e qendrave të informacionit në Sarajevë dhe Srebrenicë ku do të mbahen edhe arkivat e gjykatës me bazë në Hagë

Më shumë
haga-refuzon-kërkesën-e-kroacisë-për-të-pastruar-emrin-e-tuxhmanit-07-19-2016
19 Jul 16 Haga refuzon kërkesën e Kroacisë për të pastruar emrin e Tuxhmanit

Gjykata e Hagës refuzoi kërkesën e Kroacisë për t’u përfshirë në apelimin e vendimit për dënimin e gjashtë zyrtarëve kroatë të Bosnjës të kohës së luftës, duke penguar strategjinë e Zagrebit për të vërtetuar pafajësinë e presidentit të viteve 1990 Franjo Tuxhman.

Më shumë
be-këmbëngul-për-bashkëpunimin-e-serbisë-për-krimet-e-luftës-07-19-2016
19 Jul 16 BE këmbëngul për bashkëpunimin e Serbisë për krimet e luftës

Gjatë hapjes së dy kapitujve të rinj në negociatat e Serbisë për anëtarësim, BE-ka ja caktuar disa standarde që Beogradi duhet t’i përmbushë, duke këmbëngulur që ai të bashkëpunojë me Kroacinë dhe Gjykatën e Hagës për çështjet e krimeve të luftës.

Më shumë
liderët-e-ballkanit-aprovojnë-zyrën-rajonale-për-bashkëpunim-rinor-07-05-2016-1
05 Jul 16 Liderët e Ballkanit aprovojnë Zyrën Rajonale për Bashkëpunim Rinor

Liderët politikë nënshkruan një marrëveshje për ngritjen e një zyre rajonale bashkëpunimi, e cila synon rivendosjen e lidhjeve midis të rinjve vendet e të cilëve ishin në konflikt gjatë luftës së viteve 1990.

Më shumë
zyrtarët-serbë-të-bosnjës-presin-vendimin-përfundimtar-06-29-2016
30 Jun 16 Zyrtarët serbë të Bosnjës presin vendimin përfundimtar

Gjykata e Hagës do të japë vendimin përfundimtar për zyrtarët e lartë të policisë Mico Stanisiç dhe Stojan Zupljanin, të cilët u dënuan më parë për persekutim të jo-serbëve.

Më shumë
raporti-i-inteligjencës-kroate-nënvlerëson-kërcënimin-për-terror-06-27-2016
27 Jun 16 Agjencia kroate e sigurisë: Gjendja është e qëndrueshme

Agjencia e Inteligjencës dhe Sigurisë e Kroacisë e përshkruan vendin si të qëndrueshëm, edhe pse paralajmëron se sulmet terroriste në Europë e kanë bërë edhe më komplekse situatën në rajon.

Më shumë
serbia-vonon-gjyqin-e-djukiçit-në-debatin-për-dokumentet-e-çështjes-06-14-2016
15 Jun 16 Serbia vonon gjyqin e Djukiçit në debatin për dokumentet e çështjes

Gjyqi i Novak Djukiç në Beograd – i dënuar më herët në Sarajevë për urdhërimin e një sulmi vdekjeprurës artilerie në Tuzla, Bosnjë – është në pritje pasi gjykata boshnjake nuk i siguroi Serbisë materialet e kërkuara mbi çështjen e tij.

Më shumë
serbia-proteston-për-fyerjen-nga-ministri-kroat-04-21-2016
21 Apr 16 Serbia proteston për ‘fyerjen’ nga ministri kroat

Ministria e jashtme serbe dërgoi një notë proteste te ambasadori kroat në Beograd pasi një ministër i Kroacisë tha se lufta e viteve 1990 ishte planifikuar në Serbi.

Më shumë
bosnja-kërkon-të-gjykojë-gjeneral-majorin-kroat-04-04-2016
04 Apr 16 Bosnja kërkon të gjykojë gjeneral-majorin kroat

Gjykata shtetërore boshnjake dëshiron të gjykojë ish gjeneral-majorin e Këshillit Kroat të Mbrojtjes, Zlatan Mijo Jeliç, për krime lufte ndaj të burgosurve civilë që u detyruan të punonin në vijën e frontit në Mostar.

Më shumë
dy-kroatët-e-bosnjës-të-akuzuar-për-krime-lufte-dorëzohen-02-03-2016
03 Feb 16 Dy kroatët e Bosnjës të akuzuar për krime lufte, dorëzohen

Dy ish-luftëtarë të Këshillit Kroat të Mbrojtjes u dorëzuan te prokuroria shtetërore pasi kjo lajmëroi se ata po hetoheshin për krime lufte kundër civilëve në qytetin jugor të Stolaçit.

Më shumë
dialogu-kosovë-serbi-vetëm-midis-politikanëve--12-21-2015
21 Dec 15 Dialogu Kosovë-Serbi ‘vetëm midis politikanëve’

Liderët politikë nga Kosova dhe Serbia mund të jetë duke biseduar me njëri-tjetrin në Bruksel, por dy shoqëritë nuk po komunikojnë aspak, u tha në një debat në Prishtinë.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit