kryeprokurori-i-hagës-do-të-raportojë-për-kroacinë-në-këshillin-e-sigurimit-10-17-2017
17 Oct 17 Kryeprokurori i Hagës do të raportojë për Kroacinë në Këshillin e Sigurimit

Prokurori i Gjykatës së Hagës, Serge Brammertz, tha se ai do të raportojë për Kroacinë në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për mosbashkëpunim me Bosnjën dhe Hercegovinën nga ana e saj.

Më shumë
viktimat-e-luftës-së-bosnjës-kritikojnë-lirimin-e-bashkëpunëtorëve-të-mlladiç-08-23-2017
23 Aug 17 Viktimat e luftës së Bosnjës kritikojnë lirimin e bashkëpunëtorëve të Mlladiç

Ekspertë ligjorë dhe viktima të luftës së Bosnjës kritikuan Gjykatën e Apelit në Serbi e cila liroi nga akuzat dhjetë persona të cilët dyshoheshin se ndihmuan ish-komandantin serb të Bosnjës, Ratko Mlladiç.

Më shumë
gjenerali-serb-i-bosnjës-shpallet-fajtor-për-fshehjen-e-mlladiçit-08-22-2017
22 Aug 17 Gjenerali serb i Bosnjës shpallet fajtor për fshehjen e Mlladiçit

Një gjykatë në Beograd shpalli të martën fajtor gjeneralin serb të Bosnjës, Marko Lugonja, pasi ai strehoi të arratisurin Ratko Mlladiç në apartamentin e tij në vitin 2002, megjithëse gjenerali nuk pritet të kalojë kohë pas hekurave.

Më shumë
serbia-sfidon-gjykatën-e-hagës-për-ekstradimin-e-radikalëve-06-08-2017
08 Jun 17 Serbia sfidon Gjykatën e Hagës për ekstradimin e radikalëve

Gjykata e Hagës ka rritur kërkesat e saj për ekstradimin e tre anëtarëve të kërkuar të Partisë Radikale Serbe, por zyrtarët e Beogradit u përgjigjën duke thënë se çështja është mbyllur.

Më shumë
okb-së-i-kërkohet-t-i-bëjë-serbisë-presion-për-radikalët-e-kërkuar-06-07-2017
08 Jun 17 OKB-së i kërkohet t’i bëjë Serbisë presion për radikalët e kërkuar

Kryetari i Gjykatës së Hagës i kërkoi Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të marrë masat për t’u siguruar që Beogradi më në fund të arrestojë tre anëtarët e kërkuar të Partisë nacionaliste Radikale serbe.

Më shumë
shteteve-të-okb-së-u-kërkohet-të-arrestojnë-radikalët-e-kërkuar-serbë-11-29-2016
30 Nov 16 Shteteve të OKB-së u kërkohet të arrestojnë radikalët e kërkuar serbë

Gjykata e Hagës ka bërë publik një urdhër ndërkombëtar arresti për tre politikanët e Partisë Radikale Serbe që kërkohen për kanosje dëshmitarësh, duke i bërë thirrje shteteve anëtare të OKB-së t’i ndalojnë ata nëse është e mundur.

Më shumë
gjykata-e-hagës-kritikon-përsëri-serbinë-për-mungesë-bashkëpunimi-09-15-2016
15 Sep 16 Gjykata e Hagës kritikon përsëri Serbinë për mungesë bashkëpunimi

Gjyqtarët në Gjykatën e Hagës thanë se Beogradi po refuzon të përmbushë detyrimet e tij dhe të dërgojë tre anëtarët e Partisë Radikale Serbe të Vojisllav Sheshelit për gjykim për akuzat për kanosje të dëshmitarëve.

Më shumë
prokurorët-e-ballkanit-premtojnë-drejtësi-për-viktimat-e-krimeve-të-luftës-09-05-2016
05 Sep 16 Prokurorët e Ballkanit premtojnë drejtësi për viktimat e krimeve të luftës

Mes tensioneve të rritura në rajon, prokurorët nga Bosnja, Kroacia dhe Mali i Zi u takuan për të treguar angazhim në arritjen e drejtësisë për viktimat e krimeve të luftës, tha kryeprokurori i Gjykatës së Hagës.

Më shumë
gjykata-e-hagës-urdhëron-serbinë-të-ekstradojë-radikalët-08-02-2016
02 Aug 16 Gjykata e Hagës urdhëron Serbinë të ekstradojë radikalët

Gjykata e OKB-së tha se Serbia ka detyrim ndërkombëtar të bashkëpunojë në çështjen e saj për shpërfillje ndaj gjykatës nga ana e tre anëtarëve të Partisë Radikale Serbe, të cilët Beogradi refuzoi t’i ekstradojë në Hagë.

Më shumë
lirohet-ljubomir-borovcanin-i-dënuari-serb-i-bosnjës-për-srebrenicën-08-02-2016
02 Aug 16 Lirohet Ljubomir Borovcanin, i dënuari serb i Bosnjës për Srebrenicën

Ish-zyrtari i policisë serbe të Bosnjës, Ljubomir Borovcanin, i cili u burgos për 17 vite për dhënie ndihme në vrasjet e boshnjakëve nga Srebrenica, u lirua pasi kreu dy të tretat e dënimit të tij.

Më shumë
gjykata-e-okb-së-akuzon-serbinë-për-mungesë-bashkëpunimi-06-09-2016
09 Jun 16 Gjykata e OKB-së akuzon Serbinë për mungesë bashkëpunimi

Gjykata e OKB-së akuzoi Serbinë se ka shkelur marrëveshjet e bashkëpunimit dhe ka cenuar përpjekjet për drejtësi duke mos arrestuar tre anëtarët e Partisë Radikale Serbe të akuzuar se kanë ndërhyrë te dëshmitarët e gjyqit të Sheshelit.

Më shumë
serbia-akuzohet-për-mungesë-bashkëpunimi-me-gjykatën-e-hagës-05-19-2016
19 May 16 Serbia akuzohet për mungesë bashkëpunimi me Gjykatën e Hagës

Vendimi i një gjykate serbe për të mos ekstraduar tre anëtarë të Partisë Radikale Serbe, të cilët kërkohen për kanosje të dëshmitarëve në Gjykatën e Hagës, ka shkaktuar akuza për mungesë bashkëpunimi nga Kroacia.

Më shumë
gjykata-serbe-refuzon-të-ekstradojë-radikalët-e-kërkuar-05-18-2016
18 May 16 Gjykata serbe refuzon të ekstradojë radikalët e kërkuar

Një gjykatë në Beograd vendosi të mos ekstradojë tre anëtarë të Partisë Radikale Serbe të Vojisllav Sheshelit në Gjykatën e Hagës, ku ata kërkohen për kanosje ndaj dëshmitarëve.

Më shumë
gjykata-e-hagës-liron-gazetaren-florence-hartmann-03-29-2016
29 Mar 16 Gjykata e Hagës do të lirojë gazetaren Florence Hartmann

Gjykata e Hagës jep lirim të parakohshëm për gazetaren franceze Hartmann, ish-zëdhënësen e prokurorisë së saj, e cila u arrestua për një gjobë të papaguar e cila iu vu se publikoi informacione sekrete të gjykatës.

Më shumë
gjykatës-së-hagës-i-kërkohet-të-lirojë-florence-hartmann-03-28-2016
29 Mar 16 Gjykatës së Hagës i kërkohet të lirojë Florence Hartmann

Rreth 100 aktivistë ballkanas për të drejtat e njeriut nënshkruan një letër duke mbështetur gazetaren franceze Hartmann, e cila u arrestua në Gjykatën e Hagës për një gjobë të papaguar për publikimin e informacioneve sekrete të gjykatës.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit