kosova-lajmëron-hetim-të-vrasjeve-në-fshatin-mushtisht-09-28-2016
28 Sep 16 Kosova lajmëron hetim të vrasjeve në fshatin Mushtisht

Prokuroria Speciale e Kosovës lajmëroi hapjen e një hetimi për vrasjet dhe zhdukjet në fshatin Mushtisht në vitin 1999 pasi vendasit organizuan një protestë kundër asaj që ata thanë se ishte një mosveprim zyrtar.

Më shumë
serbët-do-të-rindërtojnë-sulmet-në-sarajevë-09-21-2016
22 Sep 16 Serbët do të rindërtojnë sulmet në Sarajevë

Ekspertë të punësuar nga autoritetet serbe të Bosnjës do të organizojnë rindërtime të shpërthimeve vdekjeprurëse në tregun Markale të Sarajevës në vitin 1994 dhe 1995 dhe sulmi në një radhë buke në vitin 1992.

Më shumë
mali-i-zi-arreston-të-dyshuarin-për-vrasje-gjatë-luftës-në-kosovë-08-04-2016
04 Aug 16 Mali i Zi arreston të dyshuarin për vrasje gjatë luftës në Kosovë

Policia ka arrestuar një shtetas malazez të dyshuar për përfshirje në vrasjen e të paktën gjashtë shqiptarëve etnikë në një fshat të Kosovës në vitin 1999 ndërsa ai ishte pjesë e Ushtrisë Jugosllave.

Më shumë
i-dyshuari-serb-për-krime-lufte-arrestohet-në-kroaci-08-04-2016
04 Aug 16 I dyshuari serb për krime lufte arrestohet në Kroaci

Një burrë u arrestua në një fshat në Kroacinë jugore nën dyshimin se ka abuzuar fizikisht me dy civilë të moshuar kroatë ndërsa punonte për forcat policore rebele serbe në vitin 1992.

Më shumë
dodik-zotohet-për-hetim-të-ri-për-masakrat-e-sarajevës-dhe-tuzlës-07-28-2016
28 Jul 16 Dodik zotohet për hetim të ri për masakrat e Sarajevës dhe Tuzlës

Presidenti i Republikës Srpska Milorad Dodik tha se ekspertë ndërkombëtarë do të hetojnë masakrat në tregun Markale dhe në rrugën Vase Miskina në Sarajevë, si edhe në Kapija në Tuzla, për të përcaktuar nëse krimet janë hetuar si duhet.

Më shumë
konflikt-i-ri-midis-osbe-së-dhe-prokurorisë-shtetërore-boshnjake-06-16-2016
16 Jun 16 Konflikt i ri midis OSBE-së dhe prokurorisë shtetërore boshnjake

Pasi një gjyqtare eksperte e OSBE-së, Joanna Korner, kritikoi ashpër punën e prokurorisë boshnjake mbi krimet e luftës, zëdhënësi i saj e akuzoi atë për sulm ndaj sistemit gjyqësor.

Më shumë
ish-zyrtari-serb-i-bosnjës-akuzohet-për-krime-lufte-05-30-2016
30 May 16 Ish-zyrtari serb i Bosnjës akuzohet për krime lufte

Qendra për të Drejtën Humanitare me bazë në Beograd dhe një shoqatë boshnjake për viktimat e luftës ka paraqitur një padi kundër një ish-zyrtari serb të Bosnjës, duke e akuzuar atë për përgjegjësi për vrasje, plaçkitje dhe ndalime të paligjshme.

Më shumë
zvicra-mendon-ekstradimin-e-ish-luftëtarëve-të-uçk-së-në-serbi-05-04-2016
04 May 16 Zvicra mendon ekstradimin e ish-luftëtarëve të UÇK-së në Serbi

Vendimi për të ekstraduar apo jo dy shqiptarë të Kosovës të akuzuar për krime lufte, të cilët u arrestuan në Zvicër bazuar në një urdhër arrestimi të lëshuar nga Serbia, mund të zgjasë më shumë se një muaj, thanë autoritetet zvicerane.

Më shumë
mali-i-zi-ekstradon-oficerin-e-ushtrisë-jugosllave-në-kroaci-04-21-2016
21 Apr 16 Mali i Zi ekstradon në Kroaci oficerin e Ushtrisë Jugosllave

Mali i Zi ka ekstraduar ish-oficerin e Ushtrisë Popullore Jugosllave, Pavle Pantiç, në Kroaci ku do të gjykohet për bombardim të qytetit bregdetar të Splitit gjatë luftës në vitin 1991.

Më shumë
rusia-refuzon-të-ekstradojë-në-bosnjë-të-dyshuarin-për-krime-lufte-04-11-2016
12 Apr 16 Rusia refuzon të ekstradojë në Bosnjë të dyshuarin për krime lufte

Rusia ka refuzuar të ekstradojë një ish-ushtar serb të Bosnjës , i cili dyshohet për krime lufte gjatë dëbimeve masive të civilëve në zonën e Kljucit, duke pretenduar se ai është shumë i sëmurë.

Më shumë
dëshmitarët-e-luftës-në-kosovë-kërcënohen-të-ndryshojnë-dëshmitë--03-29-2016
30 Mar 16 Dëshmitarët e luftës në Kosovë “kërcënohen të ndryshojnë dëshmitë”

Vitin e kaluar në Kosovë të akuzuarit janë liruar nga akuzat për krime lufte sepse dëshmitarët ndryshuan dëshmitë e tyre në gjykatë, duke ngritur dyshimet për kanosje, tha në raportin e tij të ri Fondi për të Drejtën Humanitare.

Më shumë
ish-luftëtari-i-kosovës-kritikon-serbinë-pasi-lirohet-nga-maqedonia-03-21-2016
21 Mar 16 Ish-luftëtari i Kosovës kritikon Serbinë pasi lirohet nga Maqedonia

Ish-luftëtari i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Gafurr Dugolli, u lirua në fundjavë pasi u ndalua në Maqedoni për akuza nga ana e Serbisë për krime lufte, tha se pretendimet e Beogradit kundër tij ishin gënjeshtra.

Më shumë
kosova-i-kërkon-be-së-t-i-japë-fund-arrestimeve-të-uçk-së-03-15-2016
15 Mar 16 Kosova i kërkon BE-së t’i japë fund arrestimeve të UÇK-së

Qeveria e Kosovës tha se arrestimet e ish-anëtarëve të UÇK-së bazuar në urdhër arrestimet nga ana e Serbisë duhet të marrin fund dhe se kjo çështje duhet të zgjidhet si pjesë e bisedimeve të vazhdueshme të ndërmjetësuara nga BE-ja midis Prishtinës dhe Beogradit.

Më shumë
maqedonia-mban-në-paraburgim-ish-luftëtarin-e-kërkuar-të-uçk-së-03-14-2016
14 Mar 16 Maqedonia mban në paraburgim ish-luftëtarin e kërkuar të UÇK-së

Një gjykatë në Shkup zgjati ndalimin për ish-guerilasin nga Kosova Gafurr Dugolli, i cili u arrestua nga policia maqedonase bazuar në akuzat serbe se ai ka kryer krime lufte.

Më shumë
mali-i-zi-ekstradon-në-kroaci-gjeneralin-serb-të-kohës-së-luftës-03-08-2016
09 Mar 16 Mali i Zi ekstradon në Kroaci gjeneralin serb të kohës së luftës

Mali i Zi ka ekstraduar në Kroaci gjeneralin serb Borislav Djukiç për t'u përballur me akuzat për krime kundër njerëzimit për shkak të dyshimeve ndaj tij për hedhjen në erë të një dige gjatë luftës së viteve 1991-1995.

Më shumë

Buletini ditor

* fushë e detyrueshme
Drejtësia Tranzicionale në Ballkan: Buletini ditor
Formati i E-mailit